Pride Amsterdam 2020: alles wat je moet weten over het alternatieve programma

Afgelopen zaterdag is Pride Amsterdam van start gegaan: een festival om te vieren dat je kunt zijn wie je bent en mag houden van wie je wilt. Alleen gaat dat dankzij het coronavirus dit jaar niet zoals we van Pride gewend zijn. In plaats van feestend de hoofdstad in te trekken, vier je dit jaar Amsterdam Pride vanaf de bank.

Van zaterdag 25 juli tot zondag 2 augustus staat Amsterdam in het teken van Amsterdam Pride, ook tijdens de coronacrisis. Pride Amsterdam heeft een online programma samengesteld waardoor we alsnog de diversiteit vieren.

Pride Amsterdam ‘The Corona Edition’

Hoe vieren we de Pride Amsterdam dit jaar dan? Wij praten je bij.

Pride Amsterdam lanceert PrideTV

De bekende Canal Parade is afgelast, net als de vele Pride-feestjes die deze week gepland waren. Daar krijg je wel een goed gevuld (online) programma voor terug. Pride Amsterdam heeft namelijk PrideTV in het leven geroepen, te bekijken op YouTube en OutTv. Op dit kanaal wordt 24 uur per dag gestreamd over alles wat met de lgbtq+ community te maken heeft.

Find All The Flags Tour

Waar normaal gesproken de Pride Walk plaats vond, is er nu de mogelijkheid om de ‘Find All The Flags Tour’ te doen. Deze vijf kilometer lange tour begint bij het Homomonument, waarna je langs alle iconische plekken voor lgbtq’ers in Amsterdam komt. Je kan de tour op ieder moment van de dag starten, het enige wat je hoeft te doen is de regenboogvlaggen te volgen.

Tot en met zondag 2 augustus |Westermarkt, Amsterdam

Pride is Protest

Naast vieren wat er allemaal goed gaat, wordt er ook aandacht gevraagd voor iets dat niet goed gaat. Met een georganiseerde demonstratie op het museumplein roept Pride Amsterdam de regering op om meer te doen tegen anti-LHBTI-geweld. Tijdens het protest vinden er optredens en toespraken plaats. Dit protest zal wordt ‘corona-proof’ georganiseerd: de demonstranten dragen mondkapjes en houden 1,5 meter afstand.

Zaterdag 1 augustus van 11:00 – 14:00 | Museumplein, Amsterdam

Meer weten? Het gehele programma vind je hier.

Reageer op artikel:
Pride Amsterdam 2020: alles wat je moet weten over het alternatieve programma
Sluiten