Alex Ebbers
Alex Ebbers Entertainment 31 jan 2019
Leestijd: 4 minuten

En wat nou als Andy King uit de Fyre Festival-documentaire een vrouw was?

Het kan je haast niet ontgaan zijn: de Netflix-documentaire over ‘The greatest festival that never happened‘, oftewel Fyre Festival. Het festival waar bezoekers duizenden dollars voor betaalden om met een passagiersvliegtuig naar een leeg stuk strand te vliegen, het festival waar tenten werden geadverteerd als ‘luxe villa’s en het festival waarvoor Andy King ‘fully prepared‘ was om een man te pijpen voor wat flesjes Evian water.

Wat was Fyre Festival?

Mocht het je om wat voor reden dan ook ontgaan zijn, in april 2017 zomer zou Fyre Festival plaatsvinden. Het festival werd verkocht als hét festival waar iedereen bij wilde zijn. Er waren modellen, er waren privéjets, er waren jachten, luxe villa’s en dat allemaal op een privé eiland dat ooit eigendom was van Pablo Escobar. En toen ging het allemaal mis. Netflix maakte een documentaire over het festival dat inmiddels bekendstaat als ‘The greatest festival that never happened‘. Over het hoe en wat waarom zo ongeveer alles misging bij de oprichting van en tijdens Fyre Festival lees je hier meer.

En nu over naar Andy King

Een van de mensen die zijn volledige ziel en zaligheid in de opbouw van het festival stak is Andy King. King was de rechterhand van Fyre Festival-oprichter Billy McFarland. Toen duidelijk werd dat Fyre Festival een grote flop zou worden, kregen de oprichters met wéér een tegenslag te maken: ze kregen een boete van 175 duizend dollar, waardoor de douane het Evian water dat ze over hadden laten komen, inhield. Dat was een probleem, want een festival zonder water wordt knap lastig. Dat leek Billy McFarland zich ook te beseffen. Dus wat deed de man? Hij vroeg aan zijn rechterhand, Andy King dus, of-ie niet even een douanier kon pijpen om het water probleem te fixen.

Wanneer King in de Netflix-documentaire wordt gevraagd naar dit moment, spreekt hij de inmiddels iconische woorden “I literally drove home, took a shower, I drank some mouthwash, I got into my car to drive across the island to take one for the team. And I got to the office fully prepared to suck his dick.”

Uiteindelijk bleek die douanier gezegend te zijn met gezond verstand, want King hoefde niemand te pijpen en heeft een overeenkomst met hem kunnen sluiten waarbij iedereen gewoon z’n kleding aan kon houden. Toch heeft Kings bereidheid ‘one for the team‘ te nemen ertoe geleid dat hij hoofdonderwerp van tientallen, al dan niet honderden memes is geworden.

Anthony Borthwick on Twitter

Just when you thought the Fyre memes were done…

En stel je nu eens voor dat Andy King een vrouw was

Het internet smult van Kings verhaal en eerlijk is eerlijk, wij hebben er aan het begin ook om gelachen want het verhaal op zich is natuurlijk ook te bizar voor woorden. Toch is het ook heel erg ontzettend fucked up dat we hier met z’n allen zo hard om lachen. Want wat nou als Andy King een vrouw was geweest? Vonden we het dan ook nog grappig?

Laten we namelijk niet vergeten dat wat Andy King is overkomen, nog steeds gewoon een vorm van seksuele intimidatie is. Het feit dat hij uiteindelijk niemand gepijpt heeft, doet namelijk niet af aan het feit dat zijn werkgever hem wél heeft gevraagd een seksuele handeling te verrichten ten gunste van het bedrijf. Een seksuele handeling die hij daadwerkelijk zou verrichten, mocht de douanier in kwestie niet zijn gezonde verstand hebben gebruikt. Dat is niet grappig. Zeker in het licht van de hele #MeToo beweging van het afgelopen jaar, zou je hopen dat mensen zich inmiddels realiseren dat seksuele intimidatie nooit goed te praten is. Of we het nou hebben over een man of een vrouw.

Mocht je nou nog steeds van mening zijn dat het ‘allemaal wel meevalt’, hierbij nog even de definitie van seksuele intimidatie: ‘Seksuele intimidatie op het werk is elke vorm van seksuele toenadering, verzoeken om seksuele gunsten of ander seksueel getint verbaal, nonverbaal of fysiek gedrag in de werkomgeving, die als ongewenst worden ervaren.’ Andy King kan vrijwel al deze punten afvinken.

Natuurlijk is het aan King om te bepalen of hij slachtoffer is van deze situatie. Dat kunnen wij niet voor hem doen. Wel lijken steeds meer mensen zich inmiddels te realiseren dat wat er is gebeurd, verre van normaal of grappig is. Want hoe hilarisch zijn verhaal misschien ook mag lijken, laten we vooral niet vergeten dat wat hem is gevraagd te doen, alles behalve hilarisch is. Seksuele intimidatie is namelijk nooit oké. Of je nou een man of een vrouw bent.

Het Fyre Festival-drama komt nu ook achter topmodellen aan

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
En wat nou als Andy King uit de Fyre Festival-documentaire een vrouw was?
Sluiten