Renée
Renée | LinkedIn Love & Life 7 jun 2018

5 signalen dat je te bang bent om een relatie aan te gaan

Je bent casual aan het daten met een leuke gast of fantastisch wijf. Zodra je de drie maanden-grens bereikt wordt het heet onder je voeten. Want even, wíl je eigenlijk wel een relatie? Dit zijn vijf signalen dat je angst hebt om een relatie aan te gaan.

Angst voor een relatie

Waarom gaat het bij andere mensen zo soepel en wil het bij jou niet lukken in de liefde? Misschien komt het omdat je angst hebt om een relatie aan te gaan. Tenminste, als de volgende vijf dingen je herkenbaar voorkomen.

1. Jullie zijn ‘vrienden’

Als iemand je vraagt met wie je gaat afspreken dit weekend, zeg jij: met een vriend(in). Natuurlijk is de fase van daten naar relatie spannend en een tikkeltje onzeker, maar als je überhaupt geen behoefte hebt om er een label op te plakken zegt het genoeg.

2. Je wil je vrije tijd niet opgeven

Wil je niet je vrije tijd opgeven voor iemand? Dan mogen de alarmbellen afgaan. Wanneer je iemand écht leuk vindt, is het totaal geen probleem om je vrije zaterdag op te offeren. Als je dit niet wil is het de vraag of je 1. de ander wel leuk genoeg vindt of 2. je eigenlijk angst hebt om de relatie aan te gaan.

3. Je stelt je niet open

Op de eerste date lief en leed delen – vooral leed – is niet het gezelligste onderwerp. Maar als je na een paar maanden jezelf nog niet durft open te stellen is er iets meer aan de hand. Het kan zijn dat je überhaupt een gesloten persoon bent. Dat is prima, maar op die manier is het moeilijker om iets serieuzers aan te gaan.

Op een gegeven moment moet je wel het achterste van je tong laten zien.

4. Je weet al dat het niet lang gaat duren

Soms weet je al diep van binnen dat dit niet de persoon is die jou gelukkig gaat maken. Of nou ja, die je niet lang gelukkig gaat maken. Misschien omdat jullie net te veel verschillen. Misschien omdat jullie fantastische seks hebben, maar verder niets gemeen hebben.

Alleen aantrekkingskracht is niet genoeg om een lange slash serieuze relatie met iemand aan te gaan. Na het seksen wil je natuurlijk wel iets te bespreken hebben.

5. Je vertrouwt de ander niet

Voordat je iets labelt als ‘relatie’ is er een goede basis nodig. Eén van de hoofdingrediënten is vertrouwen. Vertrouw je de ander niet 100% (of iets wat daarbij in de buurt komt) als jullie niet bij elkaar zijn? Dan weet je dat dit waarschijnlijk een groot struikelblok gaat worden als het wél serieus wordt. Je hebt geen zin in Tristan Thompson praktijken.

Grote kans dat dit een heel goede reden is waarom jij de sprong nog niet durft te wagen.

Reageer op artikel:
5 signalen dat je te bang bent om een relatie aan te gaan
Sluiten