Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 18 dec 2019
Leestijd: 4 minuten

Heb je last van angstgevoelens? Probeer deze apps voor minder stress eens

Iedereen heeft weleens last van angstgevoelens, maar op een onverwacht moment kan het behoorlijk overweldigend en vervelend zijn. Gelukkig ben je niet de enige en zijn er apps die je kunnen helpen bij het verminderen van stress.

Vaak komt anxiety om de hoek kijken op de meest vervelende momenten. Het is goed om je ervan bewust te zijn zodat erachter komt wat helpt om van je angstgevoelens af te komen.

Apps tegen stress

Gelukkig kan je telefoon je een handje helpen zodat je je binnen no-time weer zen voelt. Van meditatie tot slaap en journaling, allemaal tips and tricks die jou zullen helpen bij het overwinnen van angst.

1. Insight Timer

Voor mensen die al duizend keer hebben geprobeerd om te beginnen met meditatie, is deze app perfect. Met meer dan dertigduizend gratis meditaties ben je wel even zoet. Mocht je meer willen, kun je altijd switchen naar een premium abonnement.

2. Rootd

Last van paniekaanvallen? Als je de rode knop in deze app ingedrukt houdt krijg je automatisch ondersteuning en stressvermindering in de vorm van zinnen als: “your body is capable of handling everything you’re feeling right now.” Als je een premium abonnement neemt, krijg je toegang tot verschillende ademhalings- en visualisatieoefeningen.

3. Slumber

Angstgevoelens kunnen ervoor zorgen dat je last krijgt van slapeloosheid. Deze app is een verzameling van meditaties, verhalen om in slaap te komen en ASMR geluiden. Je kunt je meditaties opslaan in de app en bijhouden of je in een stijgende lijn zit.

4. Talkspace

Kun je je ei niet kwijt bij vrienden of familie? Wellicht heb je dan behoefte aan een onafhankelijke therapeut. Met Talkspace kun je contact zoeken met een gelicenseerde therapeut waarmee je zoveel kunt uitwisselen als je wilt, wanneer je maar wilt. De app is natuurlijk niet gratis, maar wel onbeperkt.

5. Brain.fm

Altijd met meerdere dingen tegelijk bezig? Brain.fm zorgt er met verschillende muziek-genres voor dat jij in de relax-mode komt. Nee, je valt niet direct in slaap, maar bent relaxed genoeg om nog wat mailtjes weg te werken.

6. Daylio Journal

In Daylio kun je bijhouden hoe je je voelt en hoe vaak deze gevoelens voorkomen. In deze app kun je je mood raten als “rad, good, meh, bad, or awful”. Zo kun je bijhouden hoe je je voelt in een hele maand en op welke momenten je je minder voelt. Handig als je meer inzicht wilt krijgen in je gevoelens.

7. Woebot

Woebot is een chat-bot die je kan coachen bij angstgevoelens. De bot zal vragen wat je dwars zit en je tips en oefeningen geven op basis van Cognitieve Gedragstherapie om je anxiety te overwinnen.

8. Jour: Journal for Mindfulness

Als je graag dingen opschrijft zodat je eraan herinnert kunt worden als je je angstig voelt is Jour de perfecte app. Je kunt een “guided journey” kiezen met een doel, zoals het overwinnen van angstgevoelens. Jour stuurt je ook herinneringen om je journal te gebruiken. Verder staan er ook ademhalingsoefeningen en handige tips in.

9. Daily Yoga

Met behulp van yoga kun je zowel je lichaam als geest ontspannen. Een ontspannen geest kan je helpen bij het verminderen van angstgevoelens. Daarom is yoga ook een goede workout als je last hebt van anxiety. In Daily Yoga vind je ongeveer honderdvijftig yoga programma’s en de app kost ongeveer hetzelfde als één yoga-klas. Voel je je onrustig? Probeer één van de lessen.

10. Calm

Deze app helpt je zowel met mediatie als met je ademhaling. Je kunt verschillende doelen kiezen om aan te werken. Één van deze goals is “reducing anxiety”, maar je kunt meerdere doelen selecteren. In 2017 riep Apple de app uit tot iPhone-app van het jaar. Dat zegt genoeg, toch?

11. Infinity Loop

In plaats van door Instagram scrollen voor afleiding, kun je beter deze app erbij pakken als je een pauze neemt of afleiding zoekt van je angstgevoelens. Het is een puzzelspel waarbij je ingewikkelde, oneindige patronen kunt ontwikkelen. Als je last hebt van angstgevoelens, kun je wat afleiding zoeken door op een leuke manier patronen te verbinden.

12. Shine

In Shine beantwoord je eerst een aantal vragen, zodat de app precies weet wat bij jou past en waar je behoefte aan hebt. Daarna kun je scrollen door verschillende meditaties, speeches van motiverende sprekers en je kunt chatten met andere members. De app stuurt je elke werkdag een motiverende quote zodat je de dag lekker kunt beginnen. Meer hebben we niet nodig, toch?

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Heb je last van angstgevoelens? Probeer deze apps voor minder stress eens
Sluiten