Anne Smits
Anne Smits Food 17 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Anne’s favoriete recept van de week: caesar salad

Nu de lente langzamerhand begint door te breken, is het ook weer tijd om de salades toe te voegen aan ons weekmenu. Mijn favoriet is de caesar salad. Door de kip en croutons kan dit recept prima door als avondeten. Hoe je ‘m maakt, lees je hier.

Vanavond een ceasar salad, morgen een noedelsoep of poké bowl.

Caesar salad

Wat heb je nodig?

Duur: 25 minuten

Personen: 2

  • 200 gram romaine sla
  • 2 krokante (vega) kipschnitzels
  • Bacon
  • 2 eieren
  • 1/4 komkommer
  • Tomaatjes
  • Brood, dit kunnen sneetjes brood zijn of broodjes zoals een pistolet
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Peper
  • Zout
  • Knoflookpoeder

Dressing

  • 2 eetlepels slasaus/mayonaise
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 1/2 eetlepel mosterd
  • 2 ansjovis
  • Handje parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper

Hoe maak je dit overheerlijke recept?

  1. Snijd het brood in kleine stukjes van ongeveer 1 bij 1 cm. Mix de stukjes brood in olijfolie, zout en knoflookpoeder. Bak de croutons vervolgens krokant in een koekenpan. Je kunt hiervoor ook een oven gebruiken.
  2. Snijd ondertussen de komkommer en tomaatjes in kleine stukjes en doe dit samen met de sla in een grote kom. Kook ondertussen de eieren.
  3. Maak ondertussen de dressing. Doe 2 eetlepels slasaus of mayonaise in een schaaltje, voeg daar een halve eetlepel mosterd en één eelepel olijfolie aan toe, het sap van een halve citroen, twee ansjovis, een handje parmezaan en wat zwarte peper.
  4. Als de croutons klaar zijn, haal je deze uit de pan. Snijd ondertussen de bacon in kleine reepjes en doe deze in de pan.
  5. Mix de dressing door de slamix.
  6. Als de bacon krokant is, leg je deze op een bord met wat keukenrol. Zo kan het overmatige vet in het papier trekken.
  7. Bak ondertussen de (vega) kipschnitzels.
  8. Als de bacon is uitgelekt, mix je deze door de sla.
  9. Verdeel de slamix over de borden.
  10. Als de kipschnitzel gaar is, snijd je deze in reepjes en verdeel je dit over de borden.
  11. Voeg ook de croutons toe en snijd de eieren in kwarten. Verdeel deze over de borden.
  12. Strooi nog wat parmezaan over de borden en je caesar salad is klaar!

Tip: Wil je liever geen vlees in dit gerecht? Laat de kip en bacon achterwege en/of vervang de kip en bacon door vegetarische opties.

Anne’s favoriete recept van de week: pompoenrisotto

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.