Anti-bucketlist: dit wil je allemaal niet doen in 2019

2019 is in volle gang en misschien heb je al een lijstje gemaakt met goede voornemens. Skip dat lijstje maar. Wij hebben namelijk alle dingen op een rijtje gezet die je juist niet wil doen in het nieuwe jaar.

Elk jaar bedenk je weer wat je goede voornemens zijn voor het nieuwe jaar. In het begin gaat het nog aardig goed, maar na een tijdje ben je er al niet meer mee bezig. Lang houd je het dus niet vol en daarom kan je dat lijstje maar beter laten gaan. Een anti-bucket list klinkt namelijk veel gezelliger. Hierbij een lijstje vol dingen die je absoluut niet moet doen in 2019.

1. Een sportabonnement nemen

Het nieuwe jaar staat voor de deur en wellicht heb je alvast een sportabonnementje afgesloten. Elk jaar staat een gezondere levensstijl weer op het lijstje van goede voornemens en vol goede moed begin je eraan. Maar eerlijk, hoelang houd je dit vol? Zonde van je centjes als je uiteindelijk niet meer in de sportschool verschijnt. Het kan gelukkig veel goedkoper. Elke ochtend rennen naar de bus omdat je te laat bent, is namelijk ook een hele workout én is helemaal gratis. Dat sportabonnement is dus overbodig voor 2019.

2. Een plant kopen en ‘m dood laten gaan

Joh, elke keer denk je weer: dit keer gaat de plant niet dood. Zo moeilijk kan het niet zijn toch? Grote kans dat je plant het einde van het jaar toch weer niet haalt. Tijd om daar eens verandering in te brengen. Een plant is niet alleen heel leuk, maar het laat ook zien hoe verantwoordelijk je wel niet bent. Eerder dit jaar schreven wij al over plantjes die makkelijk te onderhouden zijn. Het is een hele kunst als je deze plantjes dood laat gaan.

3. Naar Bali gaan

Nee, er is niks mis met Bali. Het is een prachtig eiland aan de andere kant van de wereld. Alleen, waarom zou je er naartoe gaan als iedereen er al is geweest? Grote kans dat jij alle plekjes van Bali al voorbij hebt zien komen tijdens het scrollen op Instagram. Ga eens naar bestemming waar je nog niks vanaf weet. Europa heeft namelijk nog genoeg verborgen pareltjes waar je naartoe moet gaan. Ook nog eens goed voor je portemonnee.

4. Je sokken kwijtraken

Hoe volwassen je ook bent, je sokken raak je altijd weer kwijt. Waarschijnlijk ga je dan ook vaak de deur uit met twee verschillende sokken aan je voeten. De kans is erg groot dat je wasmachine je sokken heeft opgegeten en dit willen we graag voorkomen. Hoe we dat gaan doen? Heel simpel, gebruik een waszakje. Hallo, het probleem van de eeuw is opgelost.

5. Op de centjes letten

Het leven is simpelweg te kort om zuinig te zijn. Als jij die ene tas wil, dan koop je die gewoon. Wil je een avondje uit en een rondje geven? Lekker doen. Anders krijg je later spijt en dat is een van de vervelendste dingen ever. Oké, misschien moeten we af en toe wel relativeren en bedenken of we iets echt nodig hebben. Als je door het kopen van die tas ’s avonds moet leven op instant noodles is het misschien ook handig om hem toch te laten staan. Maar goed, je leeft maar één keer, dus als het kan, neem dan een beetje risico.

6. Toegeven aan FOMO

Zodra er iets gebeurt, heb je de neiging om te pas en te onpas je telefoon te voorschijn halen. Het lijkt wel alsof de telefoon aan je hand zit vastgeplakt. Natuurlijk heb je last van FOMO, dat snappen we. Maar door je telefoon juist eens weg te leggen, geniet je juist meer van dingen. Dat heet ook wel JOMO: Joy of missing out. Nu leef je juist door een schermpje en zo mis je al het moois om je heen. Dus als je lekker uiteten gaat, val dan meteen aan in plaats van eerst honderd foto’s van het gerecht te maken.

Die goede voornemens heb je helemaal niet nodig. Gewoon de dingen die je juist niet wil doen in gedachte houden en dan wordt 2019 ongetwijfeld fantastisch.

24 fouten die je mag maken op je 24ste want volwassen worden komt later wel

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Reageer op artikel:
Anti-bucketlist: dit wil je allemaal niet doen in 2019
Sluiten