Alex Ebbers
Alex Ebbers Love & Life 30 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Toedeloe pil – er is nu een anticonceptiemiddel voor mannen

Moet jouw vriendje je er altijd aan helpen herinneren dat je je pil nog moet slikken? Of word je gek van al die hormonen? Dan hebben we goed nieuws voor je. Er bestaat nu namelijk een anticonceptiemiddel voor mannen.

Een eerder anticonceptiemiddel voor mannen

Niet dat dit de eerste keer is dat er een mannelijk anticonceptiemiddel wordt gemaakt. Eerder werd er al een anticonceptiemmiddel voor mannen ontworpen dat voor 96% bescherming gaf. Dit middel werd ‘m uiteindelijk toch niet omdat het erg veel bijwerkingen gaf zoals acné, stemmingswisselingen en een ander libido (ah gossiepossie).

Hoe werkt dat dan?

Met het middel dat nu is ontworpen, blijven al die nare bijwerkingen achterwege. En wat dat tovermiddel dan precies is? Vergif. Yep, dat lees je goed. Er is een stofje genaamd ouabaïne dat voorkomt in planten en bomen, dat in pure vorm zorgt voor een andere samentrekking van spieren – de reden dat boogschutters het op hun pijl gebruikten om te jagen. Als je het stofje iets aanpast, zorgt het ervoor dat niet spieren worden aangetast, maar spermacellen (simpel gezegd) worden geblokkeerd. De sperma kan daardoor het eitje niet bereiken, waardoor die dus niet bevrucht kan worden.

En als ‘ie stopt?

Bang dat je daarmee je vriendje per ongeluk onvruchtbaar maakt? No worries, die kans zit er niet in. Als een man stopt met de inname van ouabaïne, zijn de nieuw geproduceerde spermacellen weer zo goed als nieuw.

VT

Reageer op artikel:
Toedeloe pil – er is nu een anticonceptiemiddel voor mannen
Sluiten