Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 8 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze app zorgt ervoor dat je niet te veel drinkt en op tijd naar huis gaat

We laten ons (te) vaak overhalen om even een drankje in de stad te doen of iets dergelijks. Het voornemen is altijd om rustig aan te doen en op tijd naar huis te gaan. Herinner jij je nog de laatste keer dat dit lukte? Nee, wij ook niet. Maar de oplossing op dit first world problem is dichterbij dan je denkt.

Je maakt de afspraak ‘één drankje en dan naar huis’ met jezelf, maar voor je het weet loop je – behoorlijk – aangeschoten naar de bar voor naar je vijfde wodka-ginger ale. Het overkomt de beste. De switch tussen ‘denk aan morgen, voorkom een kater’ en ‘je leeft maar één keer, neem het ervan’ is altijd bijzonder snel gemaakt. En de volgende ochtend heb je spijt.

Een app die zorgt dat je op tijd naar huis gaat

Dit soort ongeplande doorzak-avonden zijn erg gezellig, maar tegelijkertijd ook heel slecht voor ons lichaam – want kater – en onze portemonnee. Iedereen heeft wel die ene moederlijke vriend of vriendin in de groep, die ervoor zorgt dat iedereen op tijd en veilig naar huis gaat. Maar deze moederlijke persoon is er niet altijd bij en daarom is er nu een app die je op het rechte pad houdt. Onze gebeden zijn verhoord.

Op de Victoria Universiteit in Australië hebben onderzoekers een app ontwikkeld die ervoor zorgt dat je op tijd naar huis gaat en niet te veel drinkt. De app laat je ieder uur een paar vragen beantwoorden, bijvoorbeeld hoeveel je hebt gedronken en wanneer je van plan bent om naar huis te gaan. Gebaseerd hierop krijg je sms’jes binnen die je herinneren aan je oorspronkelijke plan. De app is bedoeld voor Australische studenten om binge-drinken te voorkomen.

Gek genoeg krijgt de app een naam die wij nuchter al bijna met dubbele tong uitspreken, namelijk ‘Mobile Intervention for Drinking in Young People’. Ontwikkelaar Megan Lim legt in het kort uit waar de app voor dient. ‘Dit systeem vertelt mensen niet dat ze niet mogen drinken, maar het biedt hen een optie om hun drinkgedrag binnen de perken te houden. Daarnaast kan het er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat ze zeker niet dronken achter het stuur kruipen.

Nog even wachten

Helaas moeten we nog even wachten op deze geniale app. De testfase is nu gestart in Australië en deze duurt minstens twee jaar. Als het concept daar aanslaat en ervoor zorgt dat de studenten daadwerkelijk minder drinken, dan komt de app deze kant op. Tot die tijd moeten we het dus even hebben van onze eigen ruggengraat.

Style Today

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze app zorgt ervoor dat je niet te veel drinkt en op tijd naar huis gaat
Sluiten