Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Love & Life 11 mei 2020
Leestijd: 4 minuten

Big spenders opgelet – Met deze apps kun je je geldzaken makkelijk op orde houden

Altijd een beetje maand over aan het eind van je salaris? Relatable én vermoeiend. Tijd om daar wat aan te doen. Hetgeen wat daarbij kan helpen is het maken (en bijhouden) van een huishoudboekje. I know, dat klinkt niet heel leuk, maar dankzij verschillende apps kun je jouw geldzaken al heel makkelijk bijhouden.

Wil je meer inzicht in je financiën omdat het je elke maand maar niet lukt om te sparen? Wil je zien op welke punten je juist kan besparen? Of je wil gewoon zien waar je geld naartoe vliegt zodra je salaris is gestort (want oh boy, dat gaat hard). Met deze apps houd je je geldzaken makkelijk bij.

Geldzaken bijhouden in apps

Je inkomsten en uitgaven bijhouden is toch wel de key als je je geldzaken op orde wilt houden. Bedenk daarom eerst waarom je zo graag je geldzaken op orde wilt hebben. Wil je sparen voor die ene vette vakantie? Of schrik je ervan hoe snel je salaris iedere maand weer opraakt binnen no-time? Als je een doel voor ogen hebt, is het veel makkelijker om het bijhouden van je geldzaken in zo’n app ook daadwerkelijk vol te houden.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om oldschool met pen en papier aan de slag te gaan, of in een docs-bestandje een huishoudboekje aan te maken. Toch maken de talloze apps die er bestaan het heel makkelijk om je geldzaken op orde te brengen.

1. Dyme

Sommige apps voor online bankieren (zoals bijvoorbeeld Rabobank of ING), bieden de mogelijkheid om inzicht te krijgen in waar je geld naartoe gaat. De app categoriseert je afschrijvingen zelf en in de app kun je vervolgens kijken naar welke categorie – bijvoorbeeld verzorging en gezondheid, huishouden en elektronica of hobby’s en vrije tijd – het meeste van je geld gaat. Handig, maar lang niet altijd kloppen de categorieën.

Een fijne app waarmee je dit wél handig in kaart kunt brengen is Dyme. Je moet je bank koppelen en krijgt vervolgens handige overzichten van je inkomsten en uitgaven. Het fijne aan deze app is dat je abonnement ook inzichtelijk worden gemaakt. Is het echt nodig om een abonnement te nemen op twee streamingdiensten, of kun je wat geld besparen om eentje te kiezen? Als je keuzes hebt gemaakt en abonnementen wilt opzeggen, kan de app dat voor jou doen. Handig.

2. Spendo

Een andere handige app om je geldzaken op een rijtje te zetten is Spendo. In Spendo krijg je een overzicht te zien van je uitgaven én kun je een doel instellen. En dat is handig, want zo zie je in een oogopslag of je doel in zicht is of er echt nog het een en ander moet gebeuren. In deze app moet je je uitgaven handmatig invullen en zelf categoriseren.

3. Buddy

Buddy is een andere handige tool om te gebruiken. In de app heb je veel mogelijkheden als het gaat om je geldzaken op orde brengen. Je kunt bijvoorbeeld zorgen dat er automatisch geld opzij wordt gezet voor de vaste lasten (zoals je huur of telefoonabonnement). Verder kun je een budget aan elke categorie hangen, waarvan je vervolgens een waarschuwing ontvang als je dicht bij dat budget in de buurt komt.

4. Grip

Grip is een gratis app van ABN Amro. Good to know: ook als je geen klant bent bij de bank, kun je de app gebruiken. De app zet je afschrijving automatisch in categorieën. Als je merkt dat bepaalde afschrijvingen niet goed zijn ingedeeld, kun je dit zelf opnieuw indelen. Je kunt alleen niet zelf een categorie aanmaken, al kun je kosten wel een tag geven en zo makkelijk terugvinden.

Ook fijn: per categorie kun je budgetten instellen. Zo kun je aangeven dat je per maand bijvoorbeeld maximaal honderd euro wil uitgeven aan kleren. De app geeft een melding als je bij dat bedrag in de buurt komt.

5. Mint

Mint is een andere om – je raadt het misschien al – je geldzaken op een rijtje te zetten. De app is in het Engels, dus dat is wel goed om te weten. In de app kan je niet alleen een overzicht zien van je inkomsten en uitgaven, je kunt ook herinneringen krijgen van betalingen en budgetten instellen.

Als je je geldzaken duidelijk in beeld hebt, is het tijd om te kijken waar je kunt besparen. Hier lees je makkelijke manieren om extra geld te sparen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Big spenders opgelet – Met deze apps kun je je geldzaken makkelijk op orde houden
Sluiten