Ariana Grande klaagt Forever 21 aan voor een bedrag van 10 miljoen dollar

Een nieuwe dag, een nieuwe boze celebrity. Deze keer is Ariana Grande het ergens niet mee eens. De zangeres klaagt de retailer Forever 21 aan voor een bedrag van tien miljoen (!) dollar. Het merk zou namelijk illegaal foto’s hebben gebruikt voor een marketingcampagne die wel erg veel op haar lijken.

Het merk plaatste foto’s van een model dat enorm op Ariana lijkt. Daarnaast draagt het model dezelfde kleding als Ariana in haar 7 Rings video draagt én is de caption bij de foto een deel van de lyrics. Hmm.

Ariana Grande klaagt Forever 21 aan

Het gaat niet zo goed met Forever 21. Vorige week werd bekend dat de retailer misschien faillissement aan gaat vragen. Nu worden ze dus ook nog eens aangeklaagd voor een miljoenenbedrag, wat niet de beste timing is voor het merk.

Goed, wat is het volledige verhaal? Volgens de gerechtelijke documenten die de zangeres gisteren in Californië heeft ingeleverd, waren Forever 21 en zij in gesprek om een eventuele samenwerking op te zetten. Die samenwerking werd niet doorgezet vanwege de volgende reden: “Hoping to benefit from Ms. Grande’s celebrity and influence, in or around early 2019, Forever 21, Inc. (“Forever 21”) sought her endorsement of its clothing and accessory products, which she explicitly declined due to Forever 21’s unwillingness to pay the fair market value for a celebrity of Ms. Grande’s stature.” Met andere woorden: het merk wilde niet het bedrag betalen dat Ariana in gedachte had.

Zonder toestemming foto’s gebruiken

De deal ging dus niet meer door, maar het merk had een sneaky manier gevonden om tóch Ariana’s fans aan te spreken. De rechtszaak beweert dat het merk foto’s heeft gebruikt van haar voor een “unauthorized marketing campaign”. Dat is nog niet alles, want het Forever 21 heeft dus ook nog eens een model ingehuurd dat verdacht veel op Ariana lijkt.

In een van de foto’s draagt het model hetzelfde haaraccessoire als die Ariana draagt in haar muziekvideo van 7 Rings. De caption bij deze foto? “Gee thanks, just bought it.” Jep. Dat lijkt niet helemaal de afspraak te zijn geweest met Ariana.

Afwachten op uitspraak

Het erge is dat de campagne blijkbaar al sinds januari live staat. Forever 21 heeft de foto’s in kwestie inmiddels wel van hun Instagram-account verwijderd, maar op Facebook staan ze gewoon nog live. Ariana heeft het merk terecht aangeklaagd dus het is even afwachten wat de uitspraak gaat worden. Hoe het merk ooit tien miljoen dollar op gaat hoesten terwijl ze net faillissement hebben aangevraagd, is nog een raadsel. Yikes.

Teen Vogue

Reageer op artikel:
Ariana Grande klaagt Forever 21 aan voor een bedrag van 10 miljoen dollar
Sluiten