Myrthe Hoekstra
Myrthe Hoekstra Fashion 24 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

ASOS laat kleding binnenkort op verschillende lichaamstypes zien

Je kent het wel: je ziet online een mooi jurkje, maar je weet niet zeker of hij ook mooi staat bij jouw lichaamstype. Bij het model op de website staat het item hartstikke leuk – maar hoe zou het jurkje eruitzien op jouw lichaamsbouw?

Gelukkig snapt onze grote online vriend ASOS dat geen een lichaam hetzelfde is.

ASOS lichaamstypes

Een Twitter-gebruiker scrolde door de ASOS-app en vond er een kledingstuk dat gedragen werd door modellen met verschillende lichaamstypes. Superhandig, want zo zie je gelijk hoe het kledingstuk op jouw lichaam staat.

Een blik op de webshop leert ons dat dit jurkje (nog) het enige kledingstuk is dat wordt gedragen door modellen met uiteenlopende lichaamsbouwen. Gelukkig heeft ASOS daar een verklaring voor: ze zijn momenteel bezig met het uitrollen van de ‘functie’ voor alle kledingstukken. Ja, we snappen best dat dat wel even kan duren.

Twitter vindt er ook wat van

ASOS-klanten kunnen hun geluk niet op. Een paar positieve reacties:

Mannen zitten natuurlijk met dezelfde struggle als vrouwen. Het gemiddelde mannelijk model op ASOS ziet eruit alsof hij zeven dagen per week in de sportschool doorbrengt. Niet heel representatief. Daarom zou het wel zo logisch zijn als de optie ook voor mannelijke kledingstukken komt:

We zijn heel benieuwd wanneer de optie ook in de Nederlandse webshop wordt doorgevoerd. Het is waarschijnlijk niet heel goed voor onze portemonnee, toch kunnen we nu al niet wachten.

Bustle

Reageer op artikel:
ASOS laat kleding binnenkort op verschillende lichaamstypes zien
Sluiten