Zita Vervoort
Zita Vervoort Fashion 19 jan 2020

ASOS laat met de See My Fit functie zien hoe kleding op verschillende lichaamstypen staat

Online je kleding shoppen is super leuk, maar er zit een groot nadeel aan: de meeste kleding wordt namelijk gedragen door modellen met één kledingmaat. Niet zo handig, want niet iedereen heeft hetzelfde lichaam. Om die reden laat ASOS met See My Fit zien hoe kleding staat bij verschillende lichamen.

Door See My Fit wordt online shoppen nóg leuker en hoef je (bijna) nooit meer te twijfelen de maat van een kledingstuk.

ASOS See My Fit

We zien tegenwoordig steeds meer vooruitgang in de diversiteit van modellen op webshops. Toch dragen de meeste modellen maar één maat. Dit is natuurlijk helemaal prima als jij die maat hebt, maar als je een maatje kleiner of juist groter hebt, kan dit behoorlijk irritant (en pijnlijk) zijn.

Gelukkig heeft webshop ASOS hier de perfecte oplossing voor. YES. ASOS lanceert namelijk See My Fit, waarin verschillende modellen met verschillende lichaamstypen het kledingstuk dragen. Hoe handig?

Minder retourneren

Veel vrouwen struggelen met hun gewicht, maar wij van NSMBL hebben body positivity hoog in het vaandel staan. We zijn blij dat ASOS als webshop het voortouw neemt om alle vrouwen te representeren. Op die manier kan elke vrouw zich identificeren met het model op de foto.

Deze geniale functie is daarnaast niet alleen goed om te checken welke maat echt bij jou past, maar ook beter voor je portemonnee én het milieu. Doordat je een beter idee krijg welke maat jij moet kopen, hoef je je kleding niet te retourneren. Dit kost in de meeste gevallen namelijk geld en het busje wat steeds heen en weer moet rijden is niet heel bevordelijk voor het milieu. Kortom, deze uitvinding is ge-ni-aal.

Hoe werkt het?

De See My Fit functie maakt gebruik van Augmented Reality (AR). Hierdoor kunnen wij als online shopper zien hoe een kledingstuk op verschillende modellen en lichaamstypen staat. Nog niet ieder kledingstuk maakt gebruik van deze functie, maar ASOS werkt er hard aan om steeds meer kledingstukken toe te voegen.

Als je naast het item de button met See My Fit ziet staan, kan je kiezen voor een ander model. Vervolgens word je doorgestuurd naar een tab waar je modellen met verschillende maten, hoogtes en breedtes ziet. Kies voor het model die jij linkt aan jouw lichaamstype en tada, je weet welke maat je moet bestellen.

asos see my fit kleding lichaamstypen
ASOS ASOS
asos see my fit kleding lichaamstypen
ASOS ASOS

 

In het vervolg hoeven we dus niet meer uren na te denken over welke maat we precies moeten bestellen, hoe chill?

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
ASOS laat met de See My Fit functie zien hoe kleding op verschillende lichaamstypen staat
Sluiten