Gina Koninkx
Gina Koninkx Food 13 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Dol op aubergine? Dan vind je deze recepten vast héérlijk (en je zet ze zó op tafel)

Aubergine heeft een heerlijke smaak die door diverse kooktechnieken (zoals grillen) extreem kan worden benadrukt. Heerlijk vinden de meesten. Ben jij ook groot fan van deze paarse groentesoort? Dan hebben we een paar heerlijke recepten voor je die je in een handomdraai op tafel zet. Yum!

Aubergine zit bomvol essentiële voedingsstoffen waar je lichaam ontzettend blij van wordt. Zo is deze groentesoort niet alleen rijk aan vezels, maar is het ook een bron van vitamine B, C en K.

Aubergine recepten waar het water je van in de mond loopt

Wil jij je gasten overdonderen met een heerlijk én gezond diner? Dan kan aubergine niet ontbreken op de kaart, want je kan er zo’n beetje alles mee en deze groentesoort smaakt ook nog eens lekker bij zo’n beetje alles.

1. Couscous met aubergine en harissa

Voor dit gerecht dien je zelf de couscous en harissa te maken. Als je beide recepten eenmaal onder de knie hebt, zul je zien hoe snel deze twee op tafel staan. In de Instagram post van Veggilaine lees je precies wat je nodig hebt voor dit heerlijke gerecht.

2. Melanzane met aubergine

Deze ovenschotel heb je binnen mum van tijd de oven in geschoven. Geeft jou wat tijd nog enkele dingen voor jezelf te doen (lees: serie kijken) waarna je heerlijk aan tafel schuift. Ons favoriete melanzane gerecht is die van Uit Paulines keuken en vind je hier.

Gek op de Italiaanse keuken? 5 verschillende lasagne recepten waar het water je van in de mond loopt.

3. Gegrilde aubergine met mozzarella en tomaat

In het rijtje onmisbare aubergine recepten, kan dit gegrilde exemplaar natuurlijk niet ontbreken. Super simpel met enkel mozzarella, tomaat en wat kruiden. Snijd de aubergine in gelijke plakken van zo’n 1 centimeter breed. Vul de ruimte ertussen op met stukjes mozzarella en schijfjes tomaat. Besprenkel het geheel met olijfolie, peper en zout en schuif ‘m een halfuur in een voorverwarmde oven op 200 graden Celsius. Voilà!

4. Aubergine met labneh en geitenkaas

Dol op de Mediterraanse keuken? Dan is dit recept echt wat voor jou. De aubergine wordt gegrild in de oven, waarna je hem op een bordje legt – drijvend in de labneh. Verkruimel hierboven wat verse geitenkaas en pistache noten. Hoppa, klaar is jouw heerlijke side dish.

5. Aubergine met pijnboompitten en mierikswortel

Zo simpel maar o zo heerlijk. Dit aubergine gerecht heeft een pittige en frisse smaak. Perfect voor de lunch!

Klik op de Instagram post om te zien hoe je dit recept maakt.

6. Geroosterde aubergine met noten

En last but not least deze aubergine gevuld met couscous. Zo maak je er een complete maaltijd van in plaats van een side dish.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.