Laura Gommans
Laura Gommans Entertainment 1 jun 2017
Leestijd: 1 minuut

Awesome: Dan Stevens schiet Amsterdam overhoop in Nederlandse sci-fi Kill Switch

Helaas gebeurt het niet héél vaak dat we onder de indruk zijn van een Nederlandse film. Het is dan ook een verademing als iemand een keer iets anders probeert te doen dan je gemiddelde romcom.

En dat deed de Nijmeegse Tim Smit. Tim was gewoon natuurkundestudent, maar had altijd een fascinatie voor visual effects. In 2009 viral met zijn short ‘What’s In The Box‘, en met dat filmpje wekte hij de interesse van Amerikaanse filmstudio’s. Nu is zijn eerste bioscoopfilm er eindelijk, en ik (NSMBL’s Laura) ging afgelopen zondag naar de première.

Het plot in één zin? Beauty & The Beast-hottie Dan Stevens sjeest door future Amsterdam om de wereld te redden van een uit de hand gelopen energieopwekkingstechniek. Dit gebeurt een groot deel van de film vanuit first person perspectief, wat de film een super vette game-achtige ervaring maakt. Daarnaast is het gewoon héél erg gaaf om Amsterdam overhoop geschoten te zien worden door mega-drones, terwijl er treinen en boten uit de lucht mieteren. Misschien wel op jouw huis – want dat blijft altijd leuk spotten als iets is opgenomen in Amsterdam. Benieuwd geworden? Kill Switch draait vanaf vandaag in de bioscoop.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Awesome: Dan Stevens schiet Amsterdam overhoop in Nederlandse sci-fi Kill Switch
Sluiten