Wat moet je doen als je niet met je baas kunt opschieten

Soms voel je je net Andy Sachs uit The Devil Wears Prada. Het liefst zou je zodra je baas zich omdraait een dikke middelvinger opsteken, maar ja dat lost (helaas) niks op. Je kunt het beter wat subtieler aanpakken. Deze dingen gaan je helpen als je niet goed kunt opschieten met je baas.

1. Probeer er anders naar te kijken

Voordat je je baas niet meer kunt uitstaan is er natuurlijk al het een en ander gebeurd. Irritaties hebben zich opgestapeld en dat heeft ervoor gezorgd dat je je leidinggevende niet meer kan luchten.

Ga voor jezelf even terug naar de basis en vergeet de kleine dingen die zich hebben opgestapeld. Wat zou jij anders kunnen doen? Misschien is er zelfs wel een manier waardoor je veel minder met je baas te maken zou hebben. En bedenk altijd: je baas is maar je baas, en je werk is maar je werk.

2. Ga naar HR

Als je bij een gemiddeld tot groot bedrijf werkt, is de kans groot dat er een HR- of zelfs vertrouwenspersoon rondloopt. Dit zijn bij uitstek degenen bij we je je verhaal kwijt kan. Ze hebben tips, kunnen bemiddelen en je, als het echt nodig is, misschien zelfs overplaatsen naar een andere afdeling.

3. Het gesprek aangaan

Jep, onvermijdelijk. Als het echt niet goed gaat tussen jou en je baas kun je dat maar beter uitspreken. Je baas heeft het misschien niet eens door of zit er zelf ook mee (en heeft in tegenstelling tot jou de ballen niet om een gesprek voor te stellen).

Niet alle leidinggevenden staan hiervoor open, maar het is het proberen waard. Misschien krijg je al credits als je een gesprek voorstelt. Het kan enorm helpen om dat gesprek buiten de deur te voren zodat jullie allebei even uit de omgeving van het werk zelfs zijn. Veel menselijker.

4. Pak je spullen

Is de situatie echt niet te houden? Bye bye, zoek een andere baan met LEUKE mensen. Ga met opgeheven hoofd weg want er zijn vast nog tal van andere plekken waar je de kans krijgt om met fijne mensen samen te werken.

Deze mensen haten hun baas

Je bent trouwens niet de enige die een vervelende baas heeft. Deze mensen maken op Twitter zelfs gebruik van de hashtag #HateMyBoss. En gelijk hebben ze:

Deze jongen moest zijn make-up eraf halen van zijn baas – zijn reactie is priceless

Reageer op artikel:
Wat moet je doen als je niet met je baas kunt opschieten
Sluiten