Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty 30 apr 2020
Leestijd: 3 minuten

Hoe fiks je dat die vervelende, kleine babyhaartjes bij je haarlijn niet afbreken?

We hebben ze allemaal, babyhaartjes. Een zachte dons aan de rand van je haarlijn. Hoewel het super normaal is om deze haartjes te hebben, zijn we wel vaak irritant. Iets met het feit dat ze soms precies de andere kant opsteken als de rest van je kapsel. Kan je hier iets aan doen? Wij zochten het uit.

De kans op een mooie pony die uit zichzelf groeit zit er niet echt in. Hoe zorg je er wél voor dat deze haartjes niet afbreken?

Babyhaartjes

De haartjes bij je haarlijn, babyhaartjes genoemd, zijn vaak veel dunner en slapper dan de rest van je haar. Hierdoor breken de haartjes sneller af. Toch moet je deze haartjes goed verzorgen en de nodige aandacht geven, ook al zie je ze vaak over het hoofd.

De verkeerde tools

Hitte op je haar is de nummer één oorzaak van slijtage. Tot zo ver nothing new. Het is dus beter om je stijltang, krultang en föhn aan de kant te zetten. We moeten daarbij ook naar andere tools kijken die we veel gebruiken. Een verkeerde haarborstel doet ook niet veel goeds voor je babyhaartjes. Vermijd daarom borstels met metalen pinnetjes, hiervan breekt je haar af.

Vermijd chemicaliën

Chemicaliën kan je ook beter skippen. Denk hierbij aan het bleken of permanent stijlen van je haar. Door deze behandelingen staat er een constante spanning op je haar, waardoor de babyhaartjes afbreken. Als je dit regelmatig doet, heb je vaker last van slijtage. En dat willen we natuurlijk niet.

De oplossingen

Verzorg je haar met extra aandacht en liefde. Wees voorzichtig wanneer je je haar borstelt en stijlt. Investeer in een goede borstel met plastic pinnetjes en een kussentje.

Als het lukt, verlaag het gebruik van je stijl -of krultang dan naar maximum één keer per week. Zet de hitte ook niet op volle toeren, maar zet de temperatuur wat lager. Je zult zien dat je met minder hitte nog steeds een prachtige bos zal hebben.

Draag je graag een paardenstaart of knot? Doe het elastiekje dan niet te strak. Beter nog, ga vaker voor een losse coupe, waarbij je haar op een natuurlijke manier valt.

Gezonde teruggroei van babyhaartjes

Wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat onze babyhaartjes op een gezonde manier terug groeien? Het is heel simpel: voed je lokken goed. Gebruik één keer per week een shampoo die gericht is op het versterken van je haar. Gebruik na deze shampoo ook een conditioner of masker om je haar mee te versterken. Hierdoor wordt je haar elastischer en zal het minder snel breken.

Wanneer je jouw haar stijlt, gebruik dan altijd hitte bescherming of conditioner. Hierdoor creëer je een soort schild dat je haar beschermt tegen de hitte. Tot slot helpt gezond eten en veel water drinken ook. Dit is goed voor de algemene staat van je haar én de rest van je lichaam.

Misschien vallen ze niet voor iedereen op, maar je babyhaartjes zijn net zo belangrijk als de rest van je haar. Verzorg ze dus goed en don’t let them break.

Lees ook: Dankzij deze slimme en snelle kapsels zit je haar altijd goed

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.