Archie Harrison – Dit is de betekenis van Meghan en Harry’s royal baby

Maandag 6 mei 2019 zal voor altijd een bijzondere dag zijn voor Meghan Markle en Prins Harry, de dag waarop zij ouders werden. Gisteren vertoonden de kersverse ouders zich voor het eerst hun kleine jongetje en niet veel later werd de naam bekendgemaakt. Het jongste lid van de Royal Family gaat door het leven als Archie Harrison.

Jep, Archie. Moest jij ook meteen aan je favoriete Riverdale personage denken? Wij wel namelijk. Waar wij ook meteen aan dachten, is dat de naam verassend modern is voor een iemand met de titel ‘Earl of Dumbarton‘. Al moeten we toegeven dat de volledige naam, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, al een stuk koninklijker klinkt.

The Duke and Duchess of Sussex are pleased to announce they have named their first born child: Archie Harrison Mountbatten-Windsor This afternoon Their Royal Highnesses introduced Her Majesty The Queen to her eighth great-grandchild at Windsor Castle. The Duke of Edinburgh and The Duchess’ mother were also present for this special occasion. Photo credit: Chris Allerton ©️SussexRoyal

469k Likes, 10.8k Comments – The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on Instagram: “The Duke and Duchess of Sussex are pleased to announce they have named their first born child:…”

De betekenis van Meghan en Harry’s babynaam ‘Archie Harrison’

Kate en William noemden hun kinderen George, Charlotte en Louis. Wij denken dat de traditionele Queen Lizzy dus wel even met haar oren klapperde toen ze hoorde dat haar lieve kleinzoon ‘Archie’ heet.

Maar goed, als jij dacht dat Meghan en Harry zomaar een naam kozen, dan heb je het mis. Het is de Royal Family, die doen niet aan namen kiezen omdat het ‘gewoon wel leuk klinkt’. Het heeft altijd een diepere betekenis. De naam Archie is nog nooit voorgekomen in de geschiedenis van het Engelse Koningshuis, maar is momenteel wel een populaire babynaam in Engeland. Waarschijnlijk door Archie Andrews, maar ook omdat het een mooie betekenis heeft. In het oud Engels betekent Archie namelijk ‘true, bold and valuable’. 

Nu begrijpen wij als geen ander waarom Meghan en Harry voor deze voornaam kozen. Maar dan hebben we nog de tweede naam, namelijk Harrison. En hoewel dit misschien klinkt als een oude familienaam, betekent het simpelweg dat hij de zoon van Harry is. Harrison als in ‘Harry’s son‘.

Hoe dan ook, wij zijn verliefd op de kleine Archie. En stiekem hopen we nu nóg meer dat hij Harry’s rossige lokken heeft, hoe leuk zou dat zijn?

Cosmopolitan

Reageer op artikel:
Archie Harrison – Dit is de betekenis van Meghan en Harry’s royal baby
Sluiten