Josca
Josca Food 24 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Bacon bakken? Zo maak je crispy bacon in de magnetron

Snel crispy bacon maken? Je magnetron kan hierbij je grootste vriend zijn.

Wat heb je nodig?

1. Plakken bacon
2. Een kom en een bord die in de magnetron kunnen
3. Een stevig stuk keukenrol
4. Uiteraard een magnetron

Bacon bakken

Des te groter de kom, des te meer bacon je in één keer kunt ‘bakken’. Leg de repen bacon naast elkaar over een omgekeerde kom, zorg dat ze elkaar niet aanraken. Zet de kom op een bord en leg een vel keukenrol over de bacon heen. Op die manier blijft je magnetron nog een beetje vetvrij en gaat de boel niet spatten. Bak de bacon drie minuutjes in de magnetron op 800 Watt.

Check even of de bacon knapperig genoeg is. Pas daarbij wel op, want de kom is met grote kans gloeiend heet. Als je bacon nog niet naar wens is, zet je de kom nog een extra minuutje in de magnetron. Eet smakelijk!

Metro

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Bacon bakken? Zo maak je crispy bacon in de magnetron
Sluiten