Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 26 feb 2020
Leestijd: 3 minuten

Dít is waarom je Barcelona en Bali moet vermijden in 2020

Staat Barcelona of Bali op jouw travel list voor 2020? Je bent niet de enige. Er zijn natuurlijk genoeg redenen te bedenken waarom je deze droombestemmingen moet bezoeken, maar reizigers wordt nu geadviseerd om ze te vermijden in het nieuwe jaar.

De bestemmingen zijn razend populair en perfect voor een mooie trip, maar voor 2020 moeten we een andere reisbestemming uitkiezen. Barcelona en Bali staan namelijk op de No List van Fodor’s Travel en dit is waarom je ze moet vermijden.

De No List

Fodor’s Travel maakt elk jaar een No List van bestemmingen die je beter kunt vermijden. De reden voor deze No List is de enorme impact die reizen heeft op het klimaat.

Tuurlijk willen we allemaal bepaalde stukken van de wereld zien, maar het is wel belangrijk dat we ons afvragen hoe we dit op een verantwoorde manier kunnen doen. Met die insteek maakt Fodor’s Travel elk jaar de No List waarin ethische, politieke en milieuaspecten meewegen.

Barcelona

Één van de plekken die volgens de No List in 2020 beter vermeden kan worden is Barcelona. De toenemende toeristenstroom begint voor problemen te zorgen die verder gaan dan alleen ongemak.

Door de enorme toename van toerisme en Airbnb’s is er voor locals bijna geen mogelijkheid meer om in hun geliefde stad te leven. De huurprijzen blijven maar stijgen waardoor steeds meer Spanjaarden uit de stad moeten vertrekken.

De stad is vol en vervuild

Daarnaast is er in Barcelona geen plaats meer om de stad uit te breiden. Er is geen fysieke ruimte meer voor de enorme toeristenstroom die elk jaar naar Barcelona komt. Populaire plekken als de Sagrada Familia en Parc Güell liggen in oude buurten waar geen ruimte is om uit te breiden.

Niet alleen de ruimte speelt een rol, ook de vervuiling die gepaard gaat met de toeristenstroom is een zorg. In juni 2019 was de haven van Barcelona de meest vervuilde van Europa. De gemeente gaat daarom het aantal cruiseschepen verminderen, maar ook auto’s en de uitbreiding van het vliegveld moeten eraan geloven. En dat is maar goed ook.

Bali

Naast Barcelona staat ook Bali op de No List voor komend jaar. Bali is het meest bezochte eiland van Indonesië, maar wordt de afgelopen jaren overspoeld door massa’s toeristen. Er werden al eerder maatregelen genomen om de hoeveelheid toeristen te verminderen, maar het is tijd om nu écht aan de bel te trekken.

De natuur is in problemen

We kennen Bali natuurlijk van de perfecte Instagram-foto’s in rijstvelden of op het strand. Niks is minder waar. In 2017 werd er al aan de bel getrokken omdat het eiland enorm vervuild was door plastic afval. In 2018 ging daarom een verbod op single-use plastic en toeristenbelasting in.

Maar dat blijkt niet genoeg, want Bali kampt met serieuze problemen. Door het toenemende aantal villa’s en resorts is er voor de lokale bevolking een schaarste aan water, ook wordt de lokale bevolking respectloos behandeld door toeristen. De natuur en de bevolking zijn toe aan een adempauze. Laten we ze die geven door voor komend jaar een andere bestemming te kiezen.

Wij slaan deze geweldige bestemmingen komend jaar in ieder geval over en hopen dat jullie dat ook doen. Er zijn nog talloze andere bestemmingen voor jouw droomreis.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Dít is waarom je Barcelona en Bali moet vermijden in 2020
Sluiten