Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Love & Life 20 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Zo tover jij jouw balkon in zes stappen om tot het mini-tuintje van je dromen

Hoe graag we ook een ruime achtertuin met palmbomen, een zwembad, een buitenkeuken en verschillende loungesets zouden willen, voor wie in de stad woont is dat onmogelijk. Met een beetje mazzel heb je een redelijk balkon waar je van het zonnetje geniet. Toch kun je ook deze met een paar aanpassingen inrichten als de tuin van je dromen.

Je balkon gezellig inrichten in zes stappen

Wie maar weinig vierkante meters heeft om op te wonen (oftewel iedere twenty something in de Randstad) moet slim met de ruimte omgaan. Een beetje passen en meten levert vaak al een hoop op. Laat je dus vooral niet afschrikken door je smalle balkon, ook deze kun je gemakkelijk inrichten tot de beste plek om te chillen. Met een beetje creativiteit kom je een heel eind. In deze zes stappen verandert dat grauwe balkon in een knusse chillplek.

1. Houten tegels

Grote kans dat de vloer van je balkon bestaat uit beton. Niet echt aantrekkelijk. Gelukkig zijn er van die houten balkontegels te bestellen, die je balkon een gezellige sfeer geven. Vind jij deze terrastegels te veel gedoe? Tuinkleden zijn nu ook helemaal hip en deze zijn net zo gezellig.

2. Rieten zijkant

Als de balustrade van je balkon er prima uitziet, dan kan je meteen door naar stap drie. Maar als jij een balustrade hebt van ongezellige ijzeren stangen, dan is een rieten scherm de perfecte oplossing. Plaats deze tegen de gehele zijkant van je balkon om een knus tropisch plekje te creëren.

3. Een loungeset

En dan zijn we nu aangekomen bij het belangrijkste deel: de lounge-hoek. Een veelgebruikte hack is het plaatsen van houten pallets met daarop lekkere kussens. Dit is goedkoop en neemt niet veel ruimte in beslag. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kleiner bankje als dit op je balkon past. Kleed het aan met wat gezellige kussens en zet er een bijzettafeltje bij.

4. Een bistroset

Heb je nog ruimte over? Of heb je liever een plekje om te eten in plaats van een bank? Plaats dan een klein tafeltje met twee stoeltjes op je balkon. Je weet wel, zo’n schattig bistrosetje dat je in Parijs overal ziet staan. Deze koop je al voor rond de zeventig euries.

5. Planten

Je balkon is natuurlijk niet compleet zonder planten. Je bepaalt zelf helemaal welke vibe je creëert met je planten, bijvoorbeeld een botanische sfeer met veel groen of een fleurig balkon met veel bloemen. Er bestaan genoeg mooie plantenbakken voor over de balustrade van je balkon, dus er is altijd ruimte voor wat groens.

6. Verlichting

Ook ‘s avonds is het feest op het balkon, daarom mag sfeerverlichting niet ontbreken. Er zijn tal van leuke lichtsnoeren te koop, dus leef je vooral lekker uit.

Nu is het slechts een kwestie van aankleden met wat gezellige accessoires en dan is je balkon klaar voor alle zwoele zomeravonden. Thank us later.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Zo tover jij jouw balkon in zes stappen om tot het mini-tuintje van je dromen
Sluiten