Renée
Renée Love & Life 24 jun 2018

Eindelijk een sport die je wel leuk vindt: bankyoga

De leukste yoga oefening is die ene waarbij je op je rug ligt en niks hoeft te doen. Herkenbaar? Dan ben jij waarschijnlijk niet zo’n Sporty Spice. Maar er is goed nieuws, er is een sport die je wél leuk gaat vinden. Maak kennis met bankyoga.

Bankyoga: yoga op de bank

Het begon als marketingstunt van een bedrijf uit België, maar bankyoga klinkt zo slecht nog niet. Zij spoorden mensen aan om yoga oefeningen te doen op de bank. Terwijl ze televisie keken. Serieus, hoe perfect klinkt dat?

Het enige wat je nodig hebt is een sport outje, je bank en Netflix. Vergeet dat dure sportschoolabonnement dus maar, want voor deze ‘sport’ hoef je niet naar een yogaschool.

Hoe werkt bankyoga

Voor de stunt hebben ze in ieder geval wel de moeite gedaan om een yogajuf te vragen. Zij laat verschillende stretchoefening op en naast de bank zien. En oké, hoewel het geen volwaardige work-out is, is iedere vorm van beweging toch al beter dan horizontaal liggen.

Yogalerares Hayley Alexander: “Als je al de hele dag een zittend beroep hebt, is het dus helemaal geen goed idee om dan de avonden ook nog eens horizontaal door te brengen. Maar het kan wél deugd doen om in de bank te ploffen. Door een beetje actiever te zitten kan je dan écht verschil maken.”

Meer weten over sport? Resport houdt je op de hoogte!

HLN

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Eindelijk een sport die je wel leuk vindt: bankyoga
Sluiten