Barbados nodigt je uit om een jaar te wonen en werken op hun paradijselijke eiland

Zie je het al je voor je: vroeg beginnen met werken, een paar uur knallen en daarna je laptop dicht. Op naar een verlaten baaitje met geel zand en enorm blauw water. Of eindelijk leren surfen bij één van de beste surfspots van het Caribisch gebied. Het klinkt misschien als een droom, maar zou zo maar werkelijkheid kunnen worden. Het eiland Barbados hoopt dat je gedag zegt tegen de keukentafel waar je nu al maanden aan werkt en die omruilt voor hun stranden.

Remote werken klonk nog nooit zo goed.

Op afstand werken vanuit Barbados

Veel van ons zijn door de pandemie van de één op andere dag een digital nomad geworden. Als digital nomad werk je namelijk locatie-onafhankelijk. Het enige wat je voor je werk nodig hebt zijn een laptopje en een wifi-verbinding. Of dat nou thuis is of op een andere plek.

Het paradijselijke eiland Barbados in het Carabisch gebied bijvoorbeeld. De regering van Barbados is bezig met het ontwikkelen van een ‘Welcome Stamp‘, die ervoor zorgt dat mensen vanuit de hele wereld een jaar op het eiland kunnen verblijven. Met de stamp kan je op afstand werken voor je werkgever, waar ter wereld zich die dan ook bevindt.

Het idee voor de ‘Welcome Stamp’ is ontstaan doordat Barbados normaal gesproken grotendeels afhankelijk is van toeristen. En nu tropische vakanties er nog niet echt inzitten, bedacht de regering van Barbados toch een manier om reizigers naar het eiland te trekken.

Wonen in een villa

Premier Mottley hoopt dat de stabiliteit en sereniteit van het eiland mensen die op afstand kunnen werken naar Barbados zullen lokken. In een interview geeft ze aan dat de regering villa’s, appartementen, hotelkamers en huurwoningen beschikbaar zal stellen op het eiland voor reizigers. Ook zijn er al speciale werkruimten ontworpen voor als jij je niet kunt concentreren met zand tussen je tenen.

COVID-19 heeft minder huisgehouden op Barbados, dan bijvoorbeeld in Italië en de Verenigde Staten. Het eiland heeft 98 geregistreerde besmettingen en zeven sterfgevallen gehad. Lijkt het wonen en werken op een paradijselijk eiland je wel wat? Als je voor een jaar wil verkassen naar het eiland zal je 72 uur voor vertrek een test moeten doen. Deze resultaten moet je laten zien als je het land in komt.

Door COVID-19 is remote werken makkelijker dan ooit. Niet alleen zijn er waarschijnlijk voorzieningen geregeld die er nu voor zorgen dat je vanaf Barbados zou kunnen werken. Je baas zal veel eerder geneigd zijn om je waar ook ter wereld te laten werken. Ga het gesprek aan: een nee heb je en een ja kun je krijgen.

Lees ook: Je werk leuker maken heb je zelf in de hand en dit is hoe je dat doet

Reageer op artikel:
Barbados nodigt je uit om een jaar te wonen en werken op hun paradijselijke eiland
Sluiten