Barbara Palvin is Victoria’s Secret’s nieuwe ‘plus size’ Angel en waar zijn ze in godsnaam mee bezig?

Dat Victoria’s Secret staat voor slanke ‘Angels‘ met golvend haar, dat maken ze behoorlijk duidelijk. Maar nu slaan ze echt door in het streven naar een size freakin’ zero, want ze hebben Barbara Palvin aangesteld als ‘plus size‘ model. Wij vragen ons af wat ze in godsnaam dachten op het Victoria’s Secret hoofdkantoor toen ze besloten dat maat 36 plus size is.

Anno 2019 krijgen ze het nog steeds voor elkaar een show neer te zetten vol lange, ultra slanke modellen met een perfect babyhuidje. Het mannelijke hoofd van de show beschermende zijn keuzes met het excuus ‘het moet een fantasie zijn’. Een kortzichtige en onrealistische fantasie blijkbaar.

Barbara Palvin als ‘plus size’ model

Na alle kritiek, besloten ze bij Victoria’s Secret toch ein-de-lijk een plus size Angel aan te nemen. Dit werd Barbara Palvin, een Hongaars model met maatje 36. Ja dat lees je goed, deze dame heeft een taille-omvang van maar liefst 64 hele centimeters! Dat ze dit bij het wereldberoemde lingeriemerk beschouwen als ‘plus size‘ vinden wij nogal verontrustend. Waar gaat het heen als zo’n groot bedrijf even voor ons bepaalt dat je met maat 36 onder de plus sizers valt? Daarnaast gaan al jaren de geruchten rond dat Barbara Palvin – die sinds 2012 bij VS zit – jarenlang ‘te dik’ was om Angel te worden. Wij vragen ons af hoe dronken CEO John Mehas wel niet was toen hij – na de kritiek op de show – dacht dat het een goed idee was om dan maar een model met maatje 36 tot plus size Angel te benoemen.

🧡

804.4k Likes, 4,799 Comments – Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) on Instagram: “🧡”

Gelukkig zijn wij niet de enigen die er zo over denken, de cijfers van Victoria’s Secret kelderen als een malle. De kijkcijfers van de ooit zo populaire lingerie-show bereiken een nieuw dieptepunt en daar lijkt voorlopig geen verbetering in te komen. No shit…

Het wordt nóg erger

Toen dachten ze op het kantoor van Victoria’s Secret ‘laten we nog een stapje diverser gaan’ en besloten om een – houd je vast – roodharig model tot Angel te benoemen. Waar VS hiermee misschien flink buiten hun boekje gaat, valt onze mond open van het feit dat dit ‘gedurfd’ is voor het bedrijf. Alexina Graham is de gelukkige en loopt voortaan mee als Angel, het is een prachtige meid en we gunnen het haar van harte, maar hoe kan dit? Hoe kan je een model met maat 36 en een roodharig model zien als het vieren van diversiteit? Wij snappen er in ieder geval geen bal van.

☀️ Good morning NYC ☀️

56.4k Likes, 338 Comments – Alexina Graham (@alexinagraham) on Instagram: “☀️ Good morning NYC ☀️”

Twitter gaat los

De meest heerlijke plek om even je gal te spuwen is Twitter en thank god zijn wij niet de enigen die hiervan schrokken. Twitter gaat los en wij hopen dat de CEO van het achterhaalde lingeriemerk vol spijt achter zijn bureau zit en dit leest.

https://twitter.com/niamhlhmn/status/1107677126344486912?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1107677126344486912&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.elle.com%2Fnl%2Fmode%2Fmode-nieuws%2Fa26928487%2Fvictorias-secret-angels-plus-size-rood-haar-diversiteit-ophef%2F

мαиdι on Twitter

can people stop calling Barbara Palvin plus size?????

Scarlett V Clark ✎ on Twitter

30 million people suffer from an eating disorder in the US. Every 62 mins someone dies from an eating disorder. 5.4% of children between the ages of 13-18 suffer from anorexia, bulimia or binge eating. Be more responsible when labelling #BarbaraPalvin plus size. She isn’t.

Amen.

We willen wel even benadrukken dat wij dus niet boos zijn op de modellen zelf, maar op Victoria’s Secret. We gunnen het Barbara en Alexina van harte, alleen is de reden dat zij zijn aangenomen nogal teleurstellend. Zeker nu we de goede kant op gaan wat body positivity betreft, is het jammer om te zien dat hier bij sommige grote bedrijven nog steeds geen ruimte voor is.

Elle

Reageer op artikel:
Barbara Palvin is Victoria’s Secret’s nieuwe ‘plus size’ Angel en waar zijn ze in godsnaam mee bezig?
Sluiten