Emma Vloeimans
Emma Vloeimans Love & Life 7 aug 2019
Leestijd: 4 minuten

NSMBL hits the gym: holistisch sporten (en zweten) bij bbb health boutique

Een streng sportregime vasthouden is af en toe best lastig (lees: onmogelijk). Fitnessen vinden mensen soms saai, maar er zijn natuurlijk veel meer sporten. NSMBL’s Emma gaan testte deze keer bbb health boutique in Amsterdam, wat een bijzondere ervaring was. Ik sportte zes weken lang in cabines van veertig graden en zweette tot ik een ons woog en dat allemaal mét resultaat.

bbb health boutique

Een paar maanden geleden kwam ik in aanraking met bbb health boutique. Deze fitness boetiek is een omgeving voor en door vrouwen – iets wat me direct aansprak.

Bij holistisch sporten gaat er misschien geen belletje rinkelen. Mij ook niet, totdat ik bij bbb health boutique aan de slag ging. Gezien de resultaten wil ik inmiddels niet meer anders. bbb staat voor inner beauty, body workouts & lifestyle balance, al met al: een holistische aanpak van je sportroutine. Volgens de oprichters gaat het namelijk om een leefstijlverandering als je jouw doelen wilt bereiken. En dat behelst nou eenmaal meer dan alleen sporten. Voeding en je mentale status zijn even belangrijk.

Holistisch sporten

Bij bbb health boutique zijn body-, food- & lifestylecoaches aanwezig. Ook vind je hier mindfulness trainers, psychologen, diëtisten en fysiotherapeuten. Zij zijn er om je niet alleen te laten focussen op de buitenkant, maar ook resultaat te boeken van binnen. Hierdoor kom je niet alleen lichamelijk voldaan uit een sportsessie, maar ben je ook mentaal weer opgeladen.

bbb staat bekend om haar cabines. Deze hot cabins worden verwarmd tot veertig graden, waardoor je spieren snel warm en soepel worden. Hierdoor voer je oefeningen gemakkelijker uit dan je zonder cabine zou doen, krijgt je metabolisme een boost en blijft je vetverbranding langer doorwerken. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de liters zweet die je verliest tijdens een sessie.

bbb health boutique

Naast eigen programma’s in de cabine, kun je ook groepslessen (zoals HIIT-klasjes) volgen in de cabines. Daarnaast zijn er losse gewichten en fitnessapparaten, waarmee je vrij kunt trainen – ook hier krijg je een op maat gemaakt programma voor. Tot slot zijn er verschillende groepslessen: van kickboksen tot yin yoga, barre en pilates: het kan allemaal.

Mijn persoonlijke programma

Voordat ik aan de slag ging, had ik een gesprek met een lifestyle coach en bespraken we mijn doelen. Om heel eerlijk te zijn vond ik dat best een beetje spannend. Ik had geen idee wat ik kon verwachten en hoe sporten in een cabine van veertig graden me zou bevallen. Ik had wel eens eerder aan hot yoga gedaan, maar daar ging ik vaak na een kwartier bijna out van de hitte.

Gelukkig viel het alles mee en kreeg ik een op maat gemaakt programma voor in de cabine, met een focus op mijn core, omdat ik hier graag aan wilde werken. Ik heb van mezelf een holle rug en door mijn core sterker te maken heb ik hier minder last van. Daarnaast wilde ik extra spieren opbouwen. Het trainen in de cabines ging overigens ook helemaal goed. Ik had geen last van de hitte omdat je niet met je hoofd in de cabine zit. Hierdoor kan je je warmte kwijt en word je niet duizelig.

Ook de foodcoaching heeft me erg geholpen. Door samen met mijn coaches te kijken hoe ik meer eiwitten in mijn (vegetarische) dieet kon verwerken, heb ik veel extra spiermassa opgebouwd. De coaches hadden handige tips en eetschema’s, waardoor het makkelijk voor me was om gezond en voldoende te eten.

bbb health boutique

Resultaten

Aan het begin van de periode werd ik ook gemeten, van gewicht tot omvang en vetpercentage. Na vier weken braaf trainen bleek uit de metingen dat ik drie procent vet was verloren en een paar kilo spiermassa erbij had. Je snapt dat ik een vreugdedansje deed in de gym.

Naast dat ik heel blij ben met de resultaten die ik heb geboekt, is de persoonlijke aandacht die je bij bbb health boutique krijgt heel erg fijn. De coaches weten wie je bent, wat je doelen zijn en helpen je persoonlijk. Daarnaast is het ook wel eens fijn om je alleen te omringen met vrouwen. Het beviel me zo goed dat ik er inmiddels een maand extra aan geplakt heb.

Slow sport

Ondanks dat de lesjes soms heftig waren en de oefeningen zwaar, vond ik het heerlijk om niet te springen en rennen, maar toch een intense workout te doen. Deze manier van (semi-) slow sport bevalt mij wel. Hierbij is het belangrijk dat je een outfit draagt waar je je lekker in voelt, een soort tweede huid. Op deze manier haal je het beste uit je workout en trek je niet continu je shirt naar beneden. Een aanrader is de Filippa K Soft Sport-collectie, volledig gericht op workouts als yoga, pilates en barre.

bbb health boutique is gevestigd in Amsterdam (Amstel & Jordaan), Delft, Laren, Den Bosch, Den Haag, Haarlem, Utrecht, Tilburg en Rotterdam.

Bekijk ook hoe het Tessa en Alex afging toen ze een maand lang Rocycle testten.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
NSMBL hits the gym: holistisch sporten (en zweten) bij bbb health boutique
Sluiten