Britta van Aggele
Britta van Aggele Beauty 14 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

De beste beautylooks op de rode loper van het Met Gala 2021

Elk jaar komen celebrities samen op het Met Gala om – met de mooiste looks – mode te vieren. Dit jaar was het thema: “In America: A Lexicon on Fashion”. Niet alleen de looks op de rode loper van het Met Gala zagen er dit jaar weer tiptop uit, ook de make-up en kapsels van celebrities waren dit jaar weer uitgesproken en kleurrijk.

We delen onze favoriete looks.

Het Met Gala

In 2020 ging het evenement helaas niet door vanwege het coronavirus, maar dit jaar kon het prestigieuze evenement wél doorgaan. Niet op de eerste maandag van mei, maar op de tweede maandag van september. Hierdoor hadden celebrities extra lang de tijd om na te denken over hun look, aangezien het thema al sinds april 2021 bekend was. En dat is gelukt, want we zagen mooie creaties voorbijkomen.

Door het thema kwamen ook beautylooks door middel van Amerikaans-geïnspireerde make-up en kappels voorbij. Zo zagen we bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld meerdere keren in de vorm van haaraccessoires, werd er verwezen naar het oude Amerika met losse Hollywood-krullen en gaven celebrities hints naar de Amerikaanse vlag met hun lippenstift, nagels en oogschaduw.

1. Jennifer Lopez

J.Lo neemt ons mee naar het Wilde Westen met haar outfit. Haar make-up houdt ze vrij subtiel, maar met accessoires gaat ze all out. Een zeer geslaagde look als je het aan ons vraagt.

Met Gala
Angela WEISS / AFP

2. Billie Eilish

Billie Eilish gaat voor een klassieke look a la Marilyn Monroe. Door de intense zwarte oogmake-up en een subtiele lipkleur maakt zij haar look helemaal af.

Met Gala
EPA/JUSTIN LANE

3. Gigi Hadid

Met haar rode haren en blauwe oogschaduw laat Gigi Hadid zien dat zij het thema “In America: A Lexicon on Fashion” helemaal heeft begrepen.

Met Gala
Angela WEISS / AFP

4. Rihanna

Het was even wachten, maar toen Rihanna aankwam op het Met Gala stond iedereen versteld. Met een paar statement lashes en een donkerrode lip kleur ziet ze er – zoals altijd – prachtig uit.

Met Gala
ANGELA WEISS / AFP

5. Tracee Ellis Ross

Tracee Ellis Ross staat bekend om haar iconische haarlooks en deze grafische bob is daarop geen uitzondering.

Met Gala
EPA/JUSTIN LANE

6. Hailey Bieber

Hailey houdt haar make-up en haar natural dit jaar en ze heeft ook niet veel meer nodig om er prachtig uit te zien.

Met Gala
Angela WEISS / AFP

7. Taylor Hill

Big brows and big eyes: dat is waar Taylor Hill voor gaat.

Met Gala
ANGELA WEISS / AFP

8. Cara Delevingne

Cara Delevingne maakt een statement op het Met Gala, door de rode oogschaduw zorgt ze dat haar make-up perfect past bij haar outfit.

Cara
Angela WEISS / AFP

9. Camila Cabello

Camila legt nog meer nadruk op haar outfit door haar oogschaduwkleur te matchen met haar jurk. Ze geeft ons echte 70s disco vibes.

Camila
Angela WEISS / AFP

10. Lorde

Met haar kroon verwijst Lorde naar het Vrijheidsbeeld en wat is er meer Amerikaans dan dat? Bovendien zorgt deze kroon ervoor dat ze er absoluut koninklijk uitziet.

Lorde
Angela WEISS / AFP

11. Megan Fox

Nadat ze iedereen versteld deed staan met haar jurk bij de VMA’s, staat Megan Fox ook gewoon op de loper van het Met Gala. Met een prachtige rode jurk, iconische rode lippen en een pony laat ze zien dat ze op Met Gala thuishoort.

Megan
ANGELA WEISS / AFP

12. Emma Chamberlain

Met haar intense ooglook – die overigens perfect bij haar jurk past – steelt Emma de show.

Emma
ANGELA WEISS / AFP ANGELA WEISS / AFP

13. Nikkie Tutorials

Onze beauty queen van eigen bodem was ook aanwezig bij het Met Gala. Zij bracht met haar look een ode aan trans-icoon Marsha P. Johnson.

Nikkie tutorial
Angela WEISS / AFP

Welke look vind jij het mooiste?

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.