Redactie
Redactie Beauty 10 aug 2018
Leestijd: 6 minuten

Beauty test: ongewenste haren weglaseren zonder pijn – kan dat echt?

In nieuwe beautybehandelingen zijn we altijd wel geïnteresseerd en al helemaal als we te horen krijgen dat er geen ongemak bij de behandeling komt kijken. Maar als iets geen pijn doet, werkt het dan wel echt? Of zijn we zo gewend aan het eeuwenoude ‘wie mooi wil zijn, moet pijn lijden’, dat we het uit gewoonte voor lief nemen? We namen de proef op de som met de Soprano Ice laser van Silk Laserclinic in Amsterdam.

Onze twee grote drijfveren achter deze keuze? Nooit meer pijnlijke, ingegroeide haartjes en nog belangrijker: geen verspilde tijd meer onder de douche! Ja, tel die minuten van de afgelopen tien jaar maar eens bij elkaar op… Dat doet pas pijn.

First things first: de salon

Waar we voorheen nog weleens laserbehandelingen geadverteerd zagen bij klinieken die nét iets te veel verschillende behandelingen aanboden of er juist wel heel klinisch uitzagen, voelen we ons bij Silk direct op ons gemak. De laserclinic focust zich enkel en alleen op het weglaseren van ongewenste haren en de inrichting is minimalistisch maar verwelkomend. Je stuit hier niet op een drukke wachtruimte met zes anderen voor je (mocht er überhaupt al een wachtende klant zijn) en ook de dames in de kliniek geven je direct hun volle aandacht. Wie net als wij wel vaker een nieuwe salon heeft uitgeprobeerd, weet vast dat dit helaas niet zo hoeft te zijn.

Pré behandeling

Na met één van de medewerkers een korte checklist te zijn doorgelopen, mogen we door naar de behandelruimte. Wederom minimaal en praktisch ingericht, maar zonder ongemakkelijk of klinisch te zijn. De ruimte is schoon, er hangt een tv met vrouwenzender TLC op een prettige ooghoogte en er staat een stoel klaar voor onze spullen. Want ja, wie geen ongewenste haargroei wil, zal toch wel z’n kleren uit moeten trekken. Eerlijk, een klein drempeltje om overheen te gaan was het wel – na nog nooit ook maar een professionele waxbeurt te hebben gehad – maar je beseft al héél snel echt nul schaamte te hoeven hebben in een dergelijke omgeving. Iedereen die bij Silk werkt, is vrouw en daarnaast worden er naast jou nog een heleboel andere klanten gelaserd op een dag – laat staan in een hele carrière.

Initieel gingen we voor een laserontharing van onze benen, maar ach, laten we daar anders direct ook maar de schaamstreek aan toevoegen nu we toch bezig zijn. En ja, misschien ook maar direct de oksels (moeilijk te laten natuurlijk, met een actieprijsje van €20 per behandeling). Bilnaad kan ook mee? Top, mooi zo.

Met de Soprano Ice laser kunnen in tegenstelling tot andere lasers ook de wat lichtere haren en een donkere huid worden behandeld, waar er voorheen toch wel een flink contrast tussen de haar- en huidkleur nodig was voor resultaat. Dit komt omdat de laser zich niet enkel op het pigment focust, maar ook de eiwitten onderin de haarfollikel. Let wel dat zéér lichte haren altijd moeilijk weg te laseren zullen zijn: zo waren de lichtbruine haartjes op onze onderbenen prima geschikt voor de behandeling, maar besloten we in plaats van de blonde haren op de bovenbenen toch maar voor een andere streek te gaan.

Laserbehandeling

De allereerste laserbehandeling

En ja, toen was het moment daar: de behandeling. De eerste flits op onze beentjes. Wacht eens heel even, was dat ‘m al? Natuurlijk begint de behandeling met een afgekoelde laserkop, maar alsnog: we voelden niet eens het geringste prikje! De flits zagen we daarentegen – door onze heerlijk foute oversized beschermingsbrillen – toch echt. Het apparaat stond aan en deed z’n werk, maar de pijn bleef uit, zoals beloofd.

Vóór het flitsen wordt overigens een verkoelende gel aangebracht op het te behandelen gebied, die tegelijkertijd ook de flits beter naar het haarzakje geleidt, maar dat was eigenlijk het enige moment waarop onze haren eventjes overeind gingen staan. Tijdens de behandeling, die voor de onderbenen zo’n half uurtje duurt, voel je de laserkop wat warmer worden (een logisch gevolg), maar dit is zeker niet als pijn of ander ongemak te classificeren.

De huid bij de oksels en schaamstreek is flink wat dunner dan bij de benen, waardoor je de laserflitsen logischerwijs ook nét wat meer zult voelen, maar ook dit is prima te doen. De eerste helft van deze behandelingen merkten we überhaupt niet zoveel, en vanaf de tweede helft begon de Soprano Ice laserkop weer wat op te warmen. Of we ‘m tegen het einde voelden? Ja. Of het pijn deed? Nee.

Oksels voor maar 20 euro per behandeling! ?? #laser #hairfree

66 Likes, 13 Comments – Silk laserclinic (@silkcharlotte) on Instagram: “Oksels voor maar 20 euro per behandeling! ?? #laser #hairfree”

Het resultaat na de eerste sessie

De allereerste laserbehandeling hadden we kort voor een vakantie gedaan (mag gewoon, zo lang je in ieder geval één week voor en na de behandeling uit de zon blijft) en het resultaat na slechts die ene behandeling was al een succes: we hebben in drie beachy weken tijd maar twee keer een scheermesje in onze handen gehad. Op de bikinilijn groeiden na verloop van tijd wat maagdelijke haartjes terug zoals we ze al jaren niet meer gezien hadden, en ook de oksels en benen hadden heel wat minder werk nodig.

Hoeveel behandelingen heb je nodig?

Na zo’n zes tot acht weken is het tijd voor een herhaalbehandeling en de gemiddelde persoon heeft zo’n zes tot tien laserbehandelingen nodig; dit heeft te maken met de groeicyclus van je haren. Zo groeien je haren natuurlijk niet allemaal in één keer de buitenwereld tegemoet, maar gaat dit in fases. Na zo’n anderhalve maand is het weer tijd voor een nieuwe groep haartjes, die vervolgens weer weggelaserd kan worden. Op die manier blijf je doorgaan tot alle cycli behandeld zijn en je je helemaal niet meer hoeft te scheren. De behandeling is in feite permanent, maar door een verandering in bijvoorbeeld je hormoonhuishouding zouden er ooit wel weer nieuwe haren kunnen groeien. Tegen die tijd kun je er dan gewoon voor kiezen een herhaalbehandeling te doen, en hoef je niet weer het volledige traject in.

Silk Laserclinic

Update na meerdere behandelingen

We hebben er inmiddels vijf behandelingen op zitten en na iedere behandeling groeien er weer minder haartjes terug. Des te vaker je wordt behandeld, des te verder de intensiteit van de laser wordt bijgesteld voor meer resultaat, maar dit gaat volledig in samenspraak met hoe dit voor jou voelt. Kan je wel tegen een stootje en wil je graag de hoogste resultaten bereiken? Dan kan het zijn dat je tegen het eind van iedere behandelde plek de warmte wel gaat voelen, maar ook dit is zo voorbij. De prikkeling houdt gewoon op op het moment dat de laser weer uit is en hier ga je geen last van hebben wanneer je weer de deur uitloopt.

Conclusie?

Een laserbehandeling zonder pijn is echt mogelijk, dat hebben we inmiddels wel ervaren. De allereerste behandeling gaf direct al een mooi resultaat, en ook de vervolgbehandelingen geven ons 100% het vertrouwen over een paar maanden scheermes- en stoppelvrij door het leven te kunnen gaan – en vooral met een heleboel extra tijd voor de dingen die er wel toe doen. Eerlijk is eerlijk: met een hogere intensiteit kan de schaamstreek tijdens de behandeling wel iets gevoeliger aanvoelen, maar ook dit duurt zo kort dat het mákkelijk te doen is. Het enige waar we spijt van hebben, is dat we onze preutsheid niet eerder opzij hebben gezet en een paar jaar geleden al bij Silk zijn binnengestapt.

Ook interesse in een behandeling of meer informatie? Check dan zeker even de website van Silk Laserclinic voor handige info, (pakket)prijzen en acties! Oksels laser je al voor €20 per behandeling en daarnaast kun je ook gratis een proefbehandeling inplannen.

Reageer op artikel:
Beauty test: ongewenste haren weglaseren zonder pijn – kan dat echt?
Sluiten