Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Beauty 3 jun 2020
Leestijd: 4 minuten

Van SPF tot shampoo – Dit is hoeveel jij van je favoriete beautyproducten zou moeten gebruiken

Onze skincare routine wordt steeds uitgebreider. Van serums tot crèmes en van conditioner tot bodylotion: soms zien we door de bomen het bos niet meer. De geadviseerde hoeveelheid staat niet altijd op producten aangegeven, dus gebruik je wel genoeg of juist te veel?

Size does matter als het aankomt op beautyproducten. Als we te veel gebruiken lopen we het risico dat we ons favoriete product verspillen. Als we te weinig gebruiken kan het product haar werkzaamheid verliezen. Daarom een gebruiksaanwijzing voor al je favoriete beautyproducten.

Moeite met doseren

Verschillende producten vragen om verschillende hoeveelheden. Omdat we tegenwoordig een heel assortiment aan beautyproducten van verschillende substanties gebruiken, bestaat er geen one-size fits all . Maar als je graag alles uit je producten wilt halen, bestaan er wel wat skincare guidelines die je kunt volgen.

Shampoo en conditioner

We gebruiken standaard te veel shampoo. Volgens Anthony Rawlings, Redken artist, hebben we maar een hoeveelheid ter grootte van een vijftig cent munt nodig. De shampoo moet eerst worden warm gewreven in je handpalmen en daarna in de haarwortels worden aangebracht. Heb je toch het idee dat je te weinig hebt? Verdun je shampoo met wat water.

Net als shampoo gebruiken we te veel conditioner. Anthony raadt ons aan om te beginnen met dezelfde hoeveelheid conditioner als shampoo. Afhankelijk van je haarlengte kun je dan wat meer gebruiken. Ook conditioner wrijf je eerst warm in je handpalmen en breng je vooral aan in je haarlokken en punten.

Cleanser

Cleansers zijn cruciaal in je skincare routine. Ze zijn er in alle soorten en maten. Natuurlijk is de hoeveelheid die je gebruikt afhankelijk van de substantie, maar bij cleansers is frequentie belangrijker dan hoeveelheid.

Volgens Pamela Marshall, klinisch schoonheidsspecialiste, hebben we maar een hoeveelheid ter grootte van een twintig cent munt nodig. Genoeg om je gezicht in te masseren en vuil te verwijderen. Gebruik je cleanser ‘s avonds altijd twee keer, zodat al het vuil van je gezicht is voordat je gaat slapen.

Serum en moisturizer

De kern van je skincare: hydrateren. Van lichte gels tot dikke crèmes, de hoeveelheid die we moeten gebruiken om onze huid te hydrateren hangt enorm af van de substantie. Daarnaast speelt mee hoe rijk de crème is en hoeveel actieve ingrediënten het bevat. Pamela legt uit dat meer niet direct beter betekent en dat te veel product kan leiden tot verspilling.

Net als bij de cleanser raadt Pamela aan om een hoeveelheid ter grootte van een twintig cent munt van je serum te gebruiken. Daarna kun je van je moisturizer een hoeveelheid ter grootte van een erwt nemen. Serieus? Yup, dit is de hoeveelheid die ervoor zorgt dat de actieve ingrediënten je huid verzorgen.

Oogcrème

Met oogcrème wil je niet de fout in gaan. De huid rondom je ogen is veel dunner en gevoeliger dan de rest van je gezicht. Daarnaast is het ook het gedeelte van je gezicht waar veel keratine wordt opgebouwd. Het is dus belangrijk om je poriën hier niet te verstoppen met te veel crème.

Debbie Thomas , huidspecialist en eigenaresse van D. Thomas Clinic, adviseert een hoeveelheid ter grootte van een rijstkorrel per oog. Te veel oogcrème kan namelijk voor puffiness zorgen.

SPF

Als we het over beauty producten hebben, is SPF een must. Bij het gebruik van SPF is de hoeveelheid van groot belang. Naast het feit dat SPF-crème elke twee uur herhaald moet worden, is de hoeveelheid SPF belangrijk zodat je geen huidbeschadiging door de zon oploopt. En we weten allemaal: huidbeschadiging door de zon is serious business.

Debbie legt uit dat de hoeveelheid SPF afhangt van het product dat je gebruikt. Desondanks kunnen we als algemene regel stellen dat het gezicht, de nek en de decolleté ten minste een hoeveelheid van één afgestreken theelepel nodig hebben. Als je niet genoeg SPF opsmeert, zal je huid niet genoeg beschermd worden tegen de zon.

Bodylotion

Naast gezichtsproducten gebruiken we natuurlijk ook beauty producten voor ons lichaam. Lesley Reynolds , eigenaresse van The Harley Street Skin Clinic, adviseert ons om genoeg bodylotion te gebruiken, zodat we zeker weten dat ons hele lichaam verzorgd is.

Voor handen en armen kunnen we een hoeveelheid ter grootte van een twee euro munt gebruiken, maar voor de rest van ons lichaam wordt een hoeveelheid ter grootte van een stukje sinaasappel aangeraden.

Nu je weet hoeveel je van elk van je beautyproducten moet gebruiken kun jij aan de slag met jouw beauty producten. Als je fijne producten gebruikt in combinatie met de juiste hoeveelheid zal jouw huid binnen de kortste keren stralen.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Van SPF tot shampoo – Dit is hoeveel jij van je favoriete beautyproducten zou moeten gebruiken
Sluiten