Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 8 jun 2019

Last van acne? 4 tips en stappen voor een effectieve behandeling

Acne is een veelvoorkomend huidprobleem; zo’n 90% van alle mensen krijgt ermee te maken. Bij de een is het zo weer weg, bij de ander is het een hardnekkig probleem dat maar lastig onder controle te krijgen is. Hieronder lees je welke behandeling het beste werkt tegen acne.

Behandeling bij acne

Acne is iets wat je liever niet hebt. Gelukkig zijn er genoeg behandelingen die helpen puisten en een onzuivere huid te verminderen. Hieronder bespreken we een aantal manieren om acne op een veilige manier te verminderen.

1. Milde verzorging

Dit is waar het allemaal mee begint. Gooi alle agressieve middeltjes snel in de prullenbak en ga op zoek naar milde producten met werkzame ingrediënten. Veel mensen denken dat je hard met hard moet bestrijden en gaan hun acne daarom te lijf met agressieve producten. Niets is minder waar. Een acnegevoelige huid heeft meer baat bij milde verzorgingsproducten. Vermijd bijvoorbeeld producten waar parfum en bepaalde vormen van alcohol in zijn verwerkt. Wil je weten welke ingrediënten je wél wilt gebruiken bij het bestrijden van acne? Lees dan dit artikel.

2. Exfoliëren met de juiste ingrediënten

Voor eens en altijd: met scrubben doe je je huid meer kwaad dan goed. De korreltjes in een gezichtsscrub verwijderen dode huidcellen misschien wel, maar beschadigen ook de gezonde huid daaronder. Kies liever voor een exfoliant waarin 1% of 2% salicylzuur is verwerkt. Salicylzuur reinigt de poriën en verwijdert overtollig talg. Meer weten over salicylzuur en hoe je je huid exfolieert zonder hem te beschadigen? Lees dan dit artikel.

Benzoylperoxide is ook een product dat goed werkt tegen acne. Het zorgt ervoor dat de poriën wat minder makkelijk verstoppen en doodt de bacterie die acne veroorzaakt.

3. Professionele behandelingen

Wil het niet lukken om zelf van je acne af te komen? Dan zijn er natuurlijk nog professionele behandelingen, uitgevoerd door professionele huidtherapeuten, die zich richten op het bestrijden van acne.

Peeling

Voor een peeling wordt vaak een hoge concentratie salicylzuur gebruikt. Zoals hierboven zorgt ervoor dat de poriën schoon gehouden worden en daarnaast werkt het ontstekingsremmend.

Laser

Laserbehandelingen doden de acnebacterie en remmen de talgproductie van de huid, waardoor poriën minder snel verstoppen. Daarnaast worden ook pigmentvlekjes en littekens minder zichtbaar.

PDT

Photo Dynamische Therapie (PDT) maakt overactieve talgkliertjes onschadelijk en is een heel effectieve manier van het behandelen van acne. Resultaat is vaak al na een aantal dagen zichtbaar.

4. Bezoek een arts

In sommige gevallen is het verstandig een arts te bezoeken die middelen kan voorschrijven tegen acne. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de anticonceptiepil, crèmes of orale antibiotica tegen acne. Een arts kan het beste voor jou bepalen waar jouw huid baat bij heeft. Schroom dus niet om eens langs te gaan als je denkt dat dat nodig is.

Behandelen van acne begint hoe dan ook bij goede huidverzorging. Hier kun je thuis mee beginnen. Onderzoek welk huidtype je hebt en pas hier je huidverzorging op aan. Gaat het niet over door de juiste verzorging thuis? Dan kun je altijd overwegen een huidtherapeut of arts te bezoeken.

Velthuis kliniekDr. Jetske Ultee

Reageer op artikel:
Last van acne? 4 tips en stappen voor een effectieve behandeling
Sluiten