Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Fashion 5 augustus 2020

Bella Hadid staat op de cover van Elle en de foto’s zijn gemaakt door zus Gigi Hadid

In tijden van de coronacrisis hebben we veel alternatieve covers en campagnes gezien. Zo liet Zara de nieuwe collectie door de modellen zelf in hun eigen huis schieten, en vonden er veel “shoots” via FaceTime en Zoom plaats. Dat ondervond supermodel Bella Hadid ook.

Sinds de quarantaine heeft ze meerdere FaceTime-shoots gehad, voor bijvoorbeeld campagnes van Jacquemus. Voor de shoot in Vogue Italia werden de foto’s gemaakt via Zoom. Dit keer verschijnt Bella Hadid op de cover van Ella met foto’s geschoten door haar oudere zus Gigi Hadid.

Bella Hadid op de cover van Elle

Bella Hadid heeft vaker op covers gestaan voor bijvoorbeeld Vogue en ze is vaak onderdeel van modepublicaties in de Harper’s Bazaar en Allure. Haar laatste cover, die van Elle, werd op een wel heel bijzondere manier geschoten.

Het augustusnummer werd afgelopen maandag gelanceerd. Het is het eerste digitale issue en het heeft de focus op familie en vrienden. Op de cover staat Bella Hadid, chillend bij het zwembad bij het familiehuis in Pennsylvania. De foto’s zijn gemaakt door zus en supermodel Gigi Hadid met een iPhone 11. Can you believe it?

Gekleed in Fenty

Op de cover is Bella te zien in een rode Fenty-jurk van mesh met matching lingerie eronder. Op de andere foto’s is Bella onder andere gekleed in Chanel met Hunter-laarzen en head-to-toe Louis Vuitton.

Voor het verhaal vroeg de fashion features director van Elle, Véronique Hyland het model over de quarantaine en welke veranderingen zij zou willen zien in de mode-industrie. “I hate that some of my Black friends feel the way they do. Even if they’re sitting front row, they’re not feeling accepted. Our industry is supposed to be about expression and individuality, but the reality is that many people still discriminate because of exactly those differences.”

Ashley Graham staat ook in het nieuwe nummer, met mooie foto’s van haar en haar zoon Isaac (geschoten door haar hubby) en een familiefoto.

Niet de eerste samenwerking tussen Bella en Gigi Hadid

De cover van Bella Hadid is niet de eerste keer dat de zusjes Gigi en Bella samenwerken. In maart, het begin van de coronacrisis, poseerden de twee nog samen naast een traktor en koeien voor Vogue’s Postcad From Home.

In juli werkten Gigi en Bella ook nog samen voor de Bottega Veneta’s pre-fall 2020-collectie op de cover van i-d. Die foto’s werden toen geschoten met een polaroidcamera. Wat een dream team.

Reageer op artikel:
Bella Hadid staat op de cover van Elle en de foto’s zijn gemaakt door zus Gigi Hadid
Sluiten