Sophie Witlox
Sophie Witlox Home & Interior 10 mrt 2015
Leestijd: 3 minuten

Ben je lui? Deze schoonmaak-hacks zullen je leven zo veel makkelijker maken

1. Swiffersokken // Nee, het is geen zelfgeknutselde constructie van de welbekende doekjes – het zijn daadwerkelijk sokken. Terwijl je door het huis slentert neem je met deze sokken een heleboel stof mee. Ideaal.

2. Pluizenroller // Dit handige apparaat is al je beste vriend om die vervelende haartjes en pluisjes van je kleding af te krijgen. Met deze roller kan je ook planken, lampen en stoffen meubilair op een simpele manier ‘pluisvrij’ maken.

3. Aluminiumfolie // Geen zin om die aangekoekte bakplaat elke keer weer van een grondige schoonmaakbeurt te voorzien? Bekleed de plaat met folie of bakpapier en je hoeft alleen de folie weg te gooien zonder restjes achter te laten in de oven.

4. Vloeibare zeep // Gebruik geen vaste zeepproducten op basis van olie en wax in de badkamer. Deze laten sporen achter waardoor er in de douche sneller verkalking optreedt.

5. Plastic folie op alles // Sommige oppervlakken maak je liever echt bijna nooit schoon, ondanks dat je weet dat deze na een week soms al groezelig kunnen worden. Denk aan de bodem van je keukenkastjes of koelkast. Of de plankjes in de badkamer waar je shampoo en tandenborstel soms ‘nalekken’. Bekleed deze oppervlakken met plastic folie en je trekt het na een tijdje er heel gemakkelijk vanaf en vervangt het door een nieuw velletje. Zo voorkom je hardnekkig vuil big time.

6. Spons in de magnetron // De magnetron, nog zo’n rotklus om die schoon te krijgen. Leg om de hardnekkige eetresten los te weken een natte spons in de magnetron, 60 seconden op de hoogste stand. Gebruik een ovenwant of doek en maak de magnetron schoon met de vrijgekomen damp.

7. De toiletborstel // De rillingen lopen je waarschijnlijk over de rug als je je beseft hoeveel vuil en bacteriën zich nestelen in het bakje van een toiletborstel. Door het bakje standaard te voorzien van een beetje schoonmaakmiddel in een laagje water voorkom je dat het écht heel ranzig wordt.

8. De afwasmachine // Er zijn zoveel meer dingen die je in een wasmachine kunt wassen dan enkel bestek en borden. Heb je speelgoed van (stevig) plastic, zonder print? Grote kans dat het gewoon mee kan.

9. Ammoniak // Nooit meer het eelt op je handen schrobben, om die vette pannendragers van het fornuis te laten shinen. Neem een aantal afsluitbare zakken en plaats daar de pannendragers in met een flinke scheut ammoniak en laat het een nachtje staan. Spoel af en wrijf het op met een spons. In plaats van de laminaatvloer schoon te maken met allesreiniger, kun je dit ook doen met verdunde ammoniak. De geur is iets minder fris, maar je vloer wordt streeploos schoon. Bang! Jij bent de schoonmaakkoningin.

10. Azijn mét schoonmaakmiddel // Deze combinatie maakt niet alleen beter schoon, het scheelt je ook nog eens geld. Schoonmaakazijn lost kalk en vet op en de allesreiniger zorgt ervoor dat de boel wel lekker ruikt. Vervang tweederde van de allesreiniger die je normaal gesproken in je emmer giet met schoonmaakazijn. Hallo, blinkende badkamer, keuken en vloeren.

11. Drogerdoekjes // Je krijgt aangekoekte pannen brandschoon door een (biologisch afbreekbaar!) drogerdoekje in een laag kokend water er in te laten weken. Als het water afgekoeld is, veeg je de pan met het doekje zo schoon.

12. Wegwerpdoekjes // Maak volop gebruik van natte wegwerpdoekjes. Het kost je vrijwel geen tijd en zo stel je een grotere schoonmaakbeurt uit.

13. Voegen // De voegen tussen tegels krijg je perfect schoon door een mengsel te maken van bleek en soda. Smeer hier de vloer of muur mee in en laat het een kwartier intrekken. Daarna afspoelen met water en alles is weer schoon, zonder dat je op je knieën met een tandenborstel hoeft te klunzen.

Klik hier voor nog meer voor een grote lenteschoonmaak.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ben je lui? Deze schoonmaak-hacks zullen je leven zo veel makkelijker maken
Sluiten