Ben je single? Dit is waarom alleen slapen eigenlijk veel beter voor je is

Single ladies opgelet: je bent echt niet sneu als je alleen slaapt. Je begint de dag zelfs met 1-0 voor op meiden die wel een relatie hebben. Onderzoek toont namelijk aan dat je meer uitgerust wakker wordt als er niemand aan jouw rechter- of linkerflank ligt.

Mannen schijnen daarentegen wél prima te slapen met iemand naast hun zijde. Zelfs net zo goed als alleen. De bewegingen die een man maakt tijdens het onderbewustzijn zorgen er echter voor dat dit de slaap van de vrouw verstoort.

Ben jij van de ‘sleep is overrated’-club? Een slechte nachtrust zorgt meer dan alleen voor donkere kringen onder je ogen. Het heeft tevens grote invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid en is gekoppeld aan een hoger risico op type 2 diabetes, hart- en vaatziekten en hoge bloeddruk, evenals gewichtstoename, snellere veroudering van de huid, stemmingswisselingen en slechte concentratie. Dat is een hele mond vol kwalen waar je liever geen last van krijgt.

Dus maak er absoluut het beste van als je alleen slaapt. Uitgestrekt over het matras, de deken voor jou alleen en sleep like a baby!

Reageer op artikel:
Ben je single? Dit is waarom alleen slapen eigenlijk veel beter voor je is
Sluiten