Josephine Kay
Josephine Kay Food 25 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Ben & Jerry’s vegan ijs is net gelanceerd en wij kunnen niet wachten

Ben je een ijsliefhebber, maar mag (of wil) je geen zuivel eten of eet je alleen veganistisch? Dat kan enorm vervelend zijn als je net trek in een romig ijsje hebt en de sorbetijsjes inmiddels je strot uitkomen. Daarom is dit nieuws toch best wel fijn, vinden wij.

Je kunt straks dus genieten van de chunks & swirls waar Ben & Jerry’s zo bekend om staat, maar dan in een vegan gecertificeerd, met amandelmelk gemaakt ijsje. Yes, we like!.

Chunks? Check! Swirls? Check! Non-Dairy? Check

“Onze fans hebben ons uitgedaagd om zuivelvrij ijs te maken en dat hebben we gedaan. Maar een Non-Dairy smaak creëren die aan de funky & chunky verwachtingen van onze fans voldeed, was nogal een uitdaging,” zegt Ben & Jerry’s Flavour Guru, Eric Fredette. “Het heeft ons maanden gekost om alleen de amandelbasis al goed te krijgen, voordat we ook maar konden beginnen aan de chunks. Maar, vol genoegen kunnen we bevestigen dat het lange wachten bijna voorbij is! Lepels in de aanslag en ready to dig in…?”

De nieuwe range bestaat uit twee verschillende smaken:

Chocolate Fudge Brownie: Onweerstaanbaar lekker Non- Dairy chocolade ijs op basis van amandelmelk met fudgy vegan brownies. De brownies komen uit de Greyston Bakery in Yonkers, New York, waar het bakken van brownies sinds 1988 deel uitmaakt van hun missie om banen en trainingen aan te bieden aan mensen met een laag inkomen, ongeacht hun achtergrond en (werk-)verleden. Deze heerlijke smaak, bevat Greyston’s vegan brownies, die net zo lekker en fudgy zijn als altijd.

Chunky Monkey: Een heerlijke smaak, die lijkt op de klassieke Chunky Monkey… alleen dan zonder melk van onze koeien, maar amandelmelk. Non-Dairy bananenijs met choco chunks & walnoten.

En wat nog mooier is? Dit zijn de eerste Non-Dairy Fairtrade gecertificeerde smaken in Nederland. Dus, Non-Dairy fans kunnen er zeker vanuit gaan dat ze heerlijk zijn, en ook nog eens iets goeds doen.

De nieuwe Ben & Jerry’s Non-Dairy familie is vanaf volgende week dinsdag verkrijgbaar. Check voor de exacte locaties de Non-Dairy store locator op de website van Ben & Jerry’s. Fans kunnen hier ook locaties aanmelden waar ze de smaken gespot hebben. Zo kunnen ze meedoen aan de Non-Dairy Store hunt.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Ben & Jerry’s vegan ijs is net gelanceerd en wij kunnen niet wachten
Sluiten