Josca
Josca Love & Life 27 mei 2018

Ben jij een wijnliefhebber? Dan zijn deze 9 vakanties iets voor jou

Je twijfelt nog een beetje over je vakantiebestemming voor de zomer. Ga je de zon opzoeken of wil je toch liever een actieve vakantie? Er is echter nog een andere geliefde bezigheid die je kan combineren met het zoeken van je vakantie: wijn drinken.

Deze plaatsen kun je niet missen als je op vakantie gaat en ook wil genieten van wijnproeverijen. Overigens zijn de aangeraden verblijfplaatsen ook zéker niet verkeerd.

1. Douro, Portugal.
De vallei van Douro staat bekend om zijn port, maar produceert ook de heerlijkste rode tafelwijnen. Niet alleen kun je er genieten van wijn, maar is de omgeving ook prachtig. Met wegen van kiezelstenen en glooiende heuvels vol oude wijngaarden is dit een rustieke plek.

Mogelijke verblijfplaats: Six Senses Douro Valley.

2. Rhône-vallei, Frankrijk.
Frankrijk staat uiteraard bekend om haar lekkere wijnen. De Rhône-vallei ligt net boven de Provence (waar veelal rosé geproduceerd wordt) en staat bekend om hun beroemde Chateauneuf du Pape wijnen. Als je er dan toch bent, kun je ook de stad Lyon bezoeken, een gezellige plek met vele restaurants en gebouwen in Renaissance architectuur.

Mogelijke verblijfplaats: Château de Rochegude.

3. Hawkes Bay en Marlborough, Nieuw-Zeeland.
Als je aan wijn denkt, denk je misschien eerder aan Italië of Frankrijk, maar Nieuw-Zeeland beschikt ook over goede wijngaarden. De wijngaarden van Hawkes Bay bevinden zich op het noordelijke eiland en die van Marlborough op het zuidelijke eiland, waar heerlijke Sauvignon Blancs worden geproduceerd.

Mogelijke verblijfplaats: Art Deco Masonic Hotel (Hawkes Bay) en Chateau Marlborough (Marlborough).

4. Bordeaux, Frankrijk.
Frankrijk wederom, maar Bordeaux is de absolute topplek die je moet bezoeken als je van wijn houdt. De wijngaarden staan bekend om vijf soorten druiven: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot en Malbec. Al deze soorten wijngaarden liggen bij elkaar in de buurt, dus dit is een ideale plek om te bezoeken.

Mogelijke verblijfplaats: Château Cordeillan-Bages.

5. Piëmont, Italië.
Piëmont ligt bij de grens van Frankrijk en Zwitserland, waar een bekende Italiaanse mousserende wijn geproduceerd wordt, genaamd Asti Spumante. Daarnaast vind je er ook veel andere prachtige wijnen zonder bubbels.

Mogelijke verblijfplaats: Hotel Castello di Sinio.

6. Willamette Valley, Oregon, VS.
Willamette Valley heeft de afgelopen jaren flink aan de weg getimmerd om de beste Pinot Noirs van Amerika te produceren. Naast deze soort wijn waar ze om bekend staan, vind je er ook Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris en Riesling. Deze vallei is een prachtige plek om naartoe te reizen in de zomer of zelfs in de herfst.

Mogelijke verblijfplaats: The Allison Inn & Spa.

7. Napa Valley, Californië.
Zo’n honderd kilometer van San Francisco ligt de Napa vallei; volgens de Amerikanen hun beste, nieuwste wijnregio. De wijngaarden bevinden zich naast pittoreske kleine stadjes als Yountville en St. Helena en het zijn er meer dan vierhonderd in totaal. Bekende wijnen die hier vandaan komen zijn Cabernet en Chardonnay.

Mogelijke verblijfplaats: Auberge du Soleil.

8. Mendoza, Argentinië.
De rustieke wijngaarden van Mendoza bevinden zich aan de voet van het Andesgebergte en hier wordt de landelijk bekende Malbec wijn geproduceerd, die de laatste jaren behoorlijk in opkomst is.

Mogelijke verblijfplaats: Entre Cielos.

9. Toscane, Italië.
Met Italiaanse wijnen in je achterhoofd, krijg je waarschijnlijk een beeld voor je te zien met de uitgestrekte velden van Toscane, inclusief kleine middeleeuwse stadjes. Wijnen die hiervandaan komen zijn Montalcino, Montepulciano en Chianti, die typisch Italiaans zijn.

Mogelijke verblijfplaats: Borgo Santo Pietro.

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ben jij een wijnliefhebber? Dan zijn deze 9 vakanties iets voor jou
Sluiten