Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Beauty 23 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Deze 4 dingen moet je weten voordat je thuis je benen gaat waxen

Nu de benen weer bloot mogen, komen ook de scheermessen weer tevoorschijn. Maar een groot nadeel van scheren is dat je na een paar dagen weer stoppels hebt en opnieuw kan beginnen. Vandaar dat veel vrouwen ervoor kiezen zichzelf thuis te waxen, maar voordat je daaraan begint moet je de volgende dingen weten.

Dit moet je weten voor jij thuis je benen gaat waxen

Je kan je natuurlijk ook gewoon laten waxen in een salon, maar als je dit regelmatig doet kost dat een godsvermogen. Je benen laten waxen kost al snel een aantal tientjes en dat tikt aan. Daarom is het ook mogelijk om het thuis te doen met waxstrips, maar dat gaat niet zomaar. Voor je aan deze missie begint moet je het volgende weten.

1. Kies voor een wax die makkelijk af wast

Het fijne aan thuis waxen is dat je zelf bepaalt welke wax je gebruikt. Als je bij een salon je benen laat waxen, ga je vaak naar huis met plakkerige balletjes wax aan je been. Kies een wax die je er makkelijk af wast, zodat je geen last hebt van plakkerige deeltjes.

2. Neem je tijd

Waxen doe je niet even snel in een kwartier, zeker niet bij jezelf. Neem er de tijd voor en doe rustig aan. Als je dit gehaast doet gaat de wax overal zitten en geloof ons, dat wil je niet.

3. Trek richting het lichaam en niet te hard

Je hebt misschien de neiging om die strip er zo snel mogelijk af te rukken, maar op die manier blijft er meer haar achter. Liever trek je de strip richtig je lichaam van je been af en houd je de strip dicht op je been, zo houd je meer controle.

4. Koop extra strips

Deze ga je nodig hebben, want het loopt de eerste keer niet altijd even vlekkeloos. Er komen meestal wat strips bij de wax, maar dat zijn er bij lange na niet genoeg. Zorg voor een strip stash, you gonna need it.

Ga je je bikinilijn waxen? Lees dan ook dit artikel.

Glamour

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Deze 4 dingen moet je weten voordat je thuis je benen gaat waxen
Sluiten