Carolina van Vugt
Carolina van Vugt Beauty 22 oktober 2016

Bespaar kostbare tijd in de ochtend met deze 10 handige beauty tips

Tijd is kostbaar – vooral in de ochtend – en daarom willen we onze beauty-routine graag zo kort mogelijk houden. Natuurlijk blijven er altijd een paar stappen die we écht niet kunnen overslaan, maar er zijn ook zeker een aantal waar we tijd op kunnen besparen.

Met de volgende 10 tips kun jij ’s ochtends nog lekker een extra keer op die snooze-button drukken.

1. Maak je badkamer en make-uptafel overzichtelijk // Rommel zorgt voor extra stress: als je al 10 minuten in die la moet graaien voordat je je deodorant hebt gevonden, werkt dit niet echt rustgevend. Zorg er daarom voor dat alles in je badkamer lekker is opgeruimd, zodat je weet waar je alles wat je nodig hebt kunt vinden. Daarnaast is het overzichtelijker én tijdbesparend om alle producten die je in de ochtend gebruikt, in een aparte la of toilettas te stoppen.

2. Sla die uitgebreide face wash over // Ja, het is belangrijk om je gezicht goed schoon te houden. Als jij echter je gezicht ’s avonds goed hebt gereinigd met een face wash en tonic, hoef je in de ochtend dit echt niet weer te doen. Gebruik simpelweg een verfrissend doekje of wat micellair water en je bent good to go.

3. Ga niet epileren // We weten hoe hard dat ene haartje onder je wenkbrauw om een pincet schreeuwt, maar als je eenmaal begint met plukken, loopt dit vaak uit tot een tien minuten durende epileersessie. Hoeveel zelfbeheersing het ook vraagt, laat dat haartje lekker zitten en epileer pas in de avond.

4. Doe je uitgebreide douche in de avond ervoor // Je lichaam scrubben, je benen scheren, je haar wassen – al deze tijdrovende klusjes kun je het beste in de avond doen. Als je helemaal schoon je bed in stapt, hoef je ’s ochtends echt niet meer te doen dan je snel af te spoelen om weer fris te zijn.

5. Was je haar minder vaak // Mocht je toch liever je haar in de ochtend willen wassen, probeer je haar dan als het ware te ‘trainen’ om minder snel vet te worden. Stel de wasbeurt steeds een dagje uit, en je zal zien hoe snel je haar hieraan went. Tip: een droogshampoo doet wonderen tijdens de laatste dagen.

6. Omarm de messy bun // Natuurlijk mag je ook de paardenstaart omarmen. Waar het om gaat, is dat je deze haarstijlen binnen no time in elkaar hebt geflanst en ze er ook nog eens leuk uitzien.

7. Gebruik twee-in-één-producten // Hoe minder verschillende producten je gebruikt, hoe meer tijd je bespaart. Ga dus voor een foundation waar al SPF in zit, of een wenkbrauwgel waar ook pigment in zit.

8. Breng je make-up aan in de juiste volgorde // Als jij van jezelf weet dat je altijd knoeit met het aanbrengen van mascara, breng dan bijvoorbeeld je oogschaduw pas aan nadat je je mascara hebt gebruikt. Zo voorkom je dat je steeds tijd kwijt bent aan het schoonmaken en opnieuw aanbrengen van make-up.

9. Investeer in alternatieven // Ja, we weten dat het prijzig is om bijvoorbeeld wimperextensions te nemen en dat je elke maand terug moet naar de salon om ze te laten bijwerken. Het bespaart je echter wel élke ochtend de tijd die je kwijt bent aan het aanbrengen (en weghalen) van mascara.

10. Draag eens een dag geen of minder make-up // Als je een keer écht veel tijd wilt besparen in de ochtend, kun je ervoor kiezen om eens een dag make-uploos door het leven te gaan. Alicia Keys ging je al voor, en liet zien dat een natuurlijke look ook prachtig kan zijn. Grote kans dat je hierdoor ook heel anders tegen je routine aan gaat kijken, en ziet dat je wel iets kunt minderen.

NSMBL Challenge: in 7 seconden make-up op doen – kan dat?

Pure Wow

Reageer op artikel:
Bespaar kostbare tijd in de ochtend met deze 10 handige beauty tips
Sluiten