De best verdienende YouTuber van dit jaar is een kind van 7

Onlangs maakte Forbes de lijst bekend met de best betaalde YouTubers. Als je dacht dat op nummer één een bekende vlogger of gamer staat, heb je het goed mis. Het gaat namelijk om, jawel, een jongetje van zeven jaar.

Het is natuurlijk geen verassing meer dat YouTubers een aardig zakcentje verdienen met het maken van video’s. Van vlogs tot aan kookvideo’s: het is onwijs populair. De zevenjarige Ryan zoekt het alleen in een andere hoek en gaat kneiterhard met zijn reviews over speelgoed. Hij laat maar al te graag zien wat zijn favoriete speelgoed is en hoe dat nou allemaal werkt. Dat levert dus aardig wat centjes op.

Het grote succes

Al sinds 2015 maakt Ryan video’s met zijn ouders, toen speelde hij nog als kleuter met een ‘simpele’ Lego trein. Inmiddels is er wel het een en ander veranderd en test het jongetje het meest epische speelgoed. Zijn kanaal is dus enorm gegroeid en er verschijnt bijna elke dag wel een video online. Zijn fanbase is onwijs groot; 17 miljoen mensen volgen Ryan en zijn avonturen met het speelgoed. Dankzij het succes heeft dit kleintje binnen 365 dagen maar liefst $22 miljoen binnen geharkt, dat doet hij netjes. NBC News vroeg Ryan waarom hij nou zo succesvol is, dat is volgens hem heel logisch: “because I’m entertaining and I’m funny.”

De toekomst

Voorlopig komt er nog geen einde aan zijn succes. Ryan heeft samen met de Amerikaanse keten Walmart een lijn gelanceerd met speelgoed en kleding die ontzettend gewild is bij zijn leeftijdgenootjes. Het blijft dus niet bij die $22 miljoen, grote kans dat het volgend jaar verdubbelt. Gelukkig kan hij nu niet meteen al zijn geld spenderen aan puzzels of een nieuwe dino, want een groot deel komt pas vrij als hij volwassen is.

Grote concurrenten

In de bekende lijst van Forbes is Jeffree Star dit jaar voor het eerst opgedoken. Het afgelopen jaar heeft hij hard gewerkt aan zijn imago en dat heeft zo zijn vruchten afgeworpen. Logan Paul is er echter iets op achteruit gegaan. Waar hij vorig jaar op de vierde plek stond, staat hij nu op nummer tien. Dit heeft hij te danken aan de ongepaste video’s die hij afgelopen jaar maakte, waardoor YouTube de inkomsten van de reclames op zijn video’s uitzette. Ondanks dat heeft hij toch nog 14,5 miljoen verdiend, zeker niet verkeerd.

Vrouwen onthullen hoeveel spaargeld ze hebben op hun 25ste

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief

We mogen dan wel niet je crush zijn, maar we willen wel wekelijks in je inbox sliden.

* indicates required


Hello Giggles

Reageer op artikel:
De best verdienende YouTuber van dit jaar is een kind van 7
Sluiten