Renée
Renée Love & Life 30 nov 2018
Leestijd: 1 minuut

De beste anti-fietsdiefstal tip – van een fietsendief

Mocht je in een grote stad wonen, dan ben je er vast al te bekend mee: iedere week is er wel een vriend of kennis die het slachtoffer van fietsdiefstal is – en op een bepaald moment ben je het zelf.

Nu kun je natuurlijk nóg een extra slot op je fiets gooien, maar wat je ook kunt doen is een fietsendief om raad vragen.

De ultieme tip?

“Plaats je fietsventiel zo ver mogelijk tegen het slot aan. Op deze manier is het bijna onmogelijk om je fiets te stelen zonder dat het ventiel beschadigd raakt,” aldus Johnny, een ex-fietsendief uit Groningen.

Waarom dan?

Dieven breken de standaard af (of pakken een soortgelijk object) en bewegen deze vervolgens op en neer tussen het wiel en je slot, om het slot te kunnen breken. Als je het ventiel hier vlakbij plaatst, wordt het moeilijk om dit te doen zonder het ventiel ook stuk te maken. Een fiets waarbij dit niet zo is, bijvoorbeeld die er naast staat, wordt dan al stukken aantrekkelijker om te stelen. Laat het ‘goed draaien’ van je wiel dus dezelfde routine worden als het op slot zetten zelf.


Ook vervelend: fietsen met een rokje aan. Maar gelukkig is er een manier om het een stuk makkelijker te maken. Hoe? Dat zie je hier.

sikkom

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen.. toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
De beste anti-fietsdiefstal tip – van een fietsendief
Sluiten