Zita Vervoort
Zita Vervoort Entertainment 23 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

5x onze favoriete meeslepende dramafilms op Netflix

Inmiddels zitten we alweer even binnen. Waarschijnlijk heb je je huis nu wel opgeruimd, je kastjes schoongemaakt en oude kleding weggedaan. Tijd om onder een dekentje te kruipen en te gaan Netflixen. Er zijn namelijk nog genoeg films die je nog niet hebt gezien (en wel wilt zien) te vinden op Netflix.

Om je wat meer in de stemming te brengen, hebben wij onze vijf favoriete meeslepende dramafilms op Netflix voor je op een rijtje gezet.

Dramafilms op Netflix

Netflix staat vol met films in verschillende genres, zoals comedy, actie, horror of drama. Op dagen als deze kunnen we wel even wegdromen in een dramafilm. Gelukkig heeft Netflix ook een uitgebreid assortiment aan dramafilms online staan. Cancel je FaceTime-gesprekken maar, het is tijd voor Netflix.

1. The Theory of Everything (2014)

The Theory of Everything gaat over het leven van Stephen Hawking (gespeeld door Eddie Redmayne). Van zijn jongere jaren tot hoe hij uiteindelijk verlamd is geraakt kunnen we in het verloop van de film zien. Een pakkende film waarin romantiek ook een grote rol speelt. Pak de tissues er maar vast bij, want je gaat vast een traantje laten.

2. Demain Tout Commence (2016)

Als je zin hebt om te lachen én te huilen, dan is de dramafilm Demain Tout Commence zeker een aanraden. Omar Sy, de Franse acteur die je waarschijnlijk van de film Intouchables kent, speelt de hoofdrol in dit verhaal. Op een ochtend krijgt hij een baby in zijn armen geschoven van een vrouw waar hij ooit een one night stand mee had. Hij besluit het kind op te voeden wat veel ontroerende momenten met zich mee brengt.

3. El Camino: A Breaking Bad Movie (2019)

Als je fan bent van de serie Breaking Bad, dan moet je deze film ook gezien hebben. Breaking Bad was namelijk al een van de grootste redenen om te subscriben op Netflix. De film, die sinds 11 oktober op Netflix te zien is, is een twee uur durende afsluiten van de serie. Let’s cook (in ons geval popcorn) en laat je meeslepen in het laatste avontuur van Walter White en Jessie Pinkman.

4. The best of me (2014)

“Everything happens for a reason”,  is de boodschap van deze film. Een traantje wegpinken is iets wat gegarandeerd gebeurt bij deze film. Dawson en Emma waren verliefd op elkaar op de middelbare school. Ze groeien uit elkaar en wanneer ze volwassen zijn gebeuren er met beide personages allerlei heftige dingen. Het einde (wat we natuurlijk niet verklappen) heeft een mooie wending. Alles gebeurt met een reden en zo ook het emotionele en meeslepende einde van de film.

5. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

Deze dramafilm is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het gaat over Ted Bundy, een seriemoordenaar uit de jaren ’70. De titel van de film zegt het eigenlijk al: Ted Bundy was Extremely wicked, shockingly evel and vile. De rol van Ted Bundy wordt gespeeld door Zac Efron. Hoewel wij hem meestal als hunk in een film zien, speelt hij hier een uiterst serieuze rol die ons een best wel beangstigd. Bekijk deze film, maar wij raden wel aan hem niet in je eentje te kijken, want dan durf je straks niet meer naar je kamer

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
5x onze favoriete meeslepende dramafilms op Netflix
Sluiten