Happy Halloween – Dit zijn de beste horrorfilms volgens IMDB

Eindelijk is het zover: het is Halloween. De kans is klein dat je vanavond echt naar een feestje gaat want hé, het is donderdag en je hebt verplichtingen en zo. Wat je wel kan doen, is je vrienden bellen voor een horrorfilm marathon. Dit zijn volgens IMDB de beste horrorfilms ooit.

Tijdens Halloween wil je namelijk niet een of andere random thriller aanzetten. Nope, je wil niet kunnen slapen vanavond en daar zorgen de volgende films voor.

De beste horrorfilms volgens IMDB

Horror is een interessant genre films. Eigenlijk willen we niet kijken, maar toch doen we het. Wat zorgt ervoor dat een horrorfilm nou zo eng is? Genoeg jump scares, een enge verhaallijn, goede acteurs en een angstaanjagende setting. Maak je popcorn klaar en ga er maar voor zitten want deze enge films geven jou en je vrienden gegarandeerd slapeloze nachten.

1. The Silence of The Lambs – 8,6

Met een score van 8,6 staat The Silence of The Lambs op nummer één bij IMDB. Volgens de website is dit dus de allerergste horrorfilm ooit gemaakt. Wij hebben ‘m gezien en zijn het volledig eens met deze score. Een jonge FBI agent moet de hulp aannemen van een manipulatieve, kannibalistische moordenaar. De reden? Hij moet een andere seriemoordenaar vangen, eentje die zijn slachtoffers vilt. Zet alvast een teiltje klaar want je popcorn kan gedurende de film omhoog komen.

2. Seven – 8,6

Door naar de nummer twee van deze lijst. We blijven even lekker hangen bij de seriemoordenaars want ook de film Seven gaat over een seriemoordenaar. Twee detectives, een beginnende en een veteraan, zitten een seriemoordenaar achterna. De moordenaar gebruikt de zeven zondes als zijn motief. Tijd voor some good old fashioned police work, dus.

3. Psycho – 8,5

Natuurlijk moet de horrorfilm Psycho ook in dit rijtje staan. Ondanks dat de film in 1960 uitgebracht werd, is het nog steeds een must watch. De film is geregisseerd door Alfred Hitchcock en is een inspiratiebron voor talloze moderne filmmakers.

Het verhaal gaat over een secretaresse die veertig duizend dollar steelt van een klant. Ze moet vluchten en checkt in bij een afgelegen hotel ver buiten de stad. Het enige probleem? De man die het hotel runt is helemaal gestoord.

4. The Shining – 8,4

Een klassieker der klassiekers is de horrorfilm The Shining. Wij hebben deze film pas een jaartje of drie geleden gekeken, maar we hebben aardig wat nachten met het licht aan geslapen. De film gaat over een familie die wederom naar een afgelegen hotel gaat. Een duivelse aanwezigheid zorgt ervoor dat de vader enorm gewelddadig wordt, terwijl zijn helderziende zoon vreselijke visioenen van de toekomst en het verleden krijgt.

De horrorfilm was zó populair dat er nu een spinoff van is gemaakt. Deze draait binnenkort pas in de bioscopen, maar belooft misschien wel net zo eng te worden.

5. Alien – 8,4

Als laatste in dit rijtje hebben we de angstaanjagende horrorfilm Alien. Een totaal andere setting dan de bovenste films, maar zeker niet minder eng. Een ruimteschip krijgt problemen en moet landen op de maan. Wanneer een van de bemanningsleden aangevallen wordt door een onbekende levensvorm, begint de ellende. Drie keer raden: de levensvorm is een bloeddorstige alien. Slaap lekker.

Reageer op artikel:
Happy Halloween – Dit zijn de beste horrorfilms volgens IMDB
Sluiten