Zo creëer je de beste Instagram feed, volgens een social media pro

Een flawless Instagram feed is voor velen een levensdoel op zich. Met deze tips van een social media pro kom je in ieder geval al een heel eind.

Raleigh Burgan is social media editor en geeft antwoord op de vraag die we allemaal hebben: hoe krijg ik een fantastisch Instagram-account?

Gebruik een vast kleurenpalet

Ga uit van drie basiskleuren en verwerk tinten hiervan in je feed door met de kleursterkte van je foto’s te spelen. “Your color palette conveys a lot about your brand, so chose wisely, but pick something that is organic to you.”

insta5

Hou de gulden snede in gedachten

De gulden snede, ofwel de ‘golden ratio’, is een compositie die perfect in harmonie is en daardoor automatisch prettig is om naar te kijken. De app Camera Awesome kan je helpen om de perfecte compositie voor je foto te vinden.

insta3

Kies slechts één filter

Consistentie is een belangrijk element van je Instagram feed. Zorg er voor dat je foto’s ogen als één geheel door altijd dezelfde filter te gebruiken. “People will come back to your account for consistency. Filters can be very personal.”

insta4

Gebruik de juiste accessoires

Alles is geoorloofd als het gaat om een flawless Instagram feed. Van een goede selfiestick, telefoonhoesje met een beauty dish tot een bijzondere lenzenset. Maar bovenal is een volledig opgeladen telefoon belangrijk.

insta1

Tag strategisch

Wees niet bang om organisaties te taggen of een geotag toe te voegen. “Getting your photo out there is key.” Meer tags betekent meer ogen die je foto te zien krijgen.

suikerspin

Vergeet het onderschrift niet

Gebruik het onderschrift om blijk te geven aan je persoonlijkheid. “Some people are super funny. Those are my favorites. I think it’s about establishing your brand first and foremost and working from there.” Gebruik overigens niet meer dan 11 hashtags, 7 hashtags is optimaal.

parijs1

Op dit tijdstip krijg je de meeste likes op je Instagram-foto

Reageer op artikel:
Zo creëer je de beste Instagram feed, volgens een social media pro
Sluiten