Daniëlle Pince van der Aa
Daniëlle Pince van der Aa Beauty 26 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de beste producten voor de verzorging van jouw box braids

Jouw box braids en kroeshaar wil je natuurlijk op de beste manier verzorgen en dat doe je met fijne en verzorgende producten. Soms lijkt het even goed zoeken naar een goed product, want naast een shampoo en conditioner heb je ook een fijn stijlproduct en een olie nodig om jouw braids gezond en mooi te houden.

We verzamelden onze favoriete producten voor box braids, zodat jij je coupe kunt verzorgen met de fijnste producten.

Box braids: beste shampoo

Het verzorgen van je haar is ontzettend belangrijk, vooral als je een paar weken box braids hebt. De fijne vlechten zien er niet alleen mooi uit, maar hebben ook veel voordelen: ze stimuleren jouw haargroei en voorkomen dat jouw haar sneller afbreekt. Om dit zo te houden kunnen fijne verzorgingsproducten voor je haar uiteraard niet ontbreken in jouw haarroutine. Denk bij producten bijvoorbeeld aan een fijne shampoo, of een olie achteraf.

Na een tijdje vlechten in te hebben gehad kan je hoofdhuid een beetje jeukerig worden, dus een goede en fijne shampoo is een echte musthave voor in jouw routine. Voor de hoofdhuid kun je verschillende shampoo’s gebruiken, zoals een een droogshampoo. Wanneer je merkt dat je hoofdhuid een product nodig heeft dat meer hydrateert, kun je ook kiezen voor een micellair shampoo.

Je kunt de shampoo aanbrengen door een beetje op je vingers te doen en het voorzichtig tussen je braids te masseren. Zo houd je je hoofdhuid gehydrateerd en soepel.

Achteraf verzorgen

Een fijne shampoo of conditioner is niet alles, jouw box braids hebben achteraf ook styling en verzorging nodig om er top en gezond uit te zien. Zo kun je voor een prachtige glans een fijne olie op de einden van jouw vlechten aanbrengen en een gel gebruiken voor jouw edges.

Het hebben van een fijn en goed product is ontzettend belangrijk. Wij hebben onze tien favoriete producten verzameld zodat je zeker weet dat je box braids in topvorm blijven.

1. Super Dry Shampoo – Ouai €28,00

De Bijenkorf

2. Sage & Cedar Scalp Treatment – Aesop €29,00

De Bijenkorf

3. Weightless Conditioning Water – Philip B €42,00

De Bijenkorf

4. Original Heat Protection Shine Mist Haarverzorgingsspray – Lee Stafford €8,76

Douglas

5. Hair Serum Argan Haarserum – Arganicare €16,83

Douglas

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.