Fenna Brinkmann
Fenna Brinkmann Entertainment 29 nov 2020
Leestijd: 4 minuten

Bingewatchen maar – Dit zijn de best beoordeelde Netflix-series aller tijden

Is er iets teleurstellender dan met hoge verwachtingen een serie aanzetten om er vervolgens achter te komen dat het totaal niet aan die verwachtingen voldoet? Het is ons (helaas) vaak overkomen. We krijgen vaak aanbevelingen van Netflix op basis van de series die we al hebben gekeken. Toch matchen die niet altijd met onze behoeften. Maar waar vinden we dan de beste series op Netflix? Door het grote aanbod is een nieuwe bingewatcher vinden niet altijd makkelijk.

Om ervoor te zorgen dat je geen teleurstellende avonden tegemoet gaat, zetten wij de beste series op Netflix voor je op een rij.

1. The Queen’s Gambit (Rotten Tomatoes: 100%)

Het schijnt een van de beste series op Netflix te zijn: The Queen’s Gambit. The Queen’s Gambit is een serie gebaseerd op een roman uit 1983. Het verhaal gaat over Beth Harmon, een vrouw de beste schaker ter wereld wil worden. Met bijna evenveel kijkers als Stranger Things 3 heeft de serie de Top 10 in 92 landen gehaald. Volgens Netflix is het de nummer 1 in 63 landen. Genoeg redenen om deze serie te gaan kijken.

2. Dash & Lily (Rotten Tomatoes: 100%)

Op zoek naar de beste series van Netflix? Zoek niet verder. Hoewel we dit jaar zeker weer veel tijd gaan besteden aan het kijken van kerstfilms, is een feestelijke serie ook geen overbodige luxe. Deze rom-com-achtige serie heeft iets weg van Gossip Girl (like) en een beetje van Never Have I Ever. Nog belangrijker: de beoordelingen van de serie zijn louter positief. Zet maar op je watchlist.

3. Mindhunter: seizoen 2 (Rotten Tomatoes: 99%)

Hoewel er maar weinig series in het tweede seizoen beter worden, is Mindhunter een uitzondering. Het tweede seizoen van de serie kwam in 2019 op Netflix en was populairder dan de eerste. Het tweede seizoen volgt een reeks racistisch gemotiveerde moorden in Atlanta, gebaseerd op een echte zaak uit 1980.

4. Dead To Me: seizoen 2 (Rotten Tomatoes: 97%)

Ook het tweede seizoen van Dead To Me valt onder de beste series op Netflix. We kunnen ook niet genoeg van Judy en Jen, aka Linda Cardellini and Christina Applegate, krijgen. Ondanks de grimmige omstandigheden van hun eerste ontmoeting, wordt het daarna een serie om van te genieten.

5. Ozark: seizoen 3 (Rotten Tomatoes: 97%)

Er lijken meerdere series op Netflix te staan waarvan de latere seizoen nóg populairder zijn. Zo ook Ozark. En na de positieve reacties op seizoen 3, komt Ozark ook nog met een vierde seizoen. Genoeg redenen om te gaan kijken.

6. Sex Education: seizoen 2 (Rotten Tomatoes: 97%)

Nu er een derde seizoen van Sex Education is aangekondigd, wordt het hoog tijd om de eerste twee seizoenen te gaan bekijken. Het is de serie waar iedereen over praat en wij kunnen bevestigen: het is het helemaal waard.

7. Russian Doll (Rotten Tomatoes: 97%)

Russian Doll kwam ongeveer 1,5 jaar geleden naar Netflix en als je het nog niet gekeken hebt, moet je dat absoluut doen. Het is een komedie over Nadia die een nooit eindigende slechte dag heeft. Been there, done that? Ja, het doet ons denken aan 2020.

8. Never Have I Ever: seizoen 1 (Rotten Tomatoes: 96%)

Als je 96% op Rotten Tomatoes haalt, is daar een goede reden voor. Experts houden van Never Have I Ever en dat is bij ons niet anders. De productie van het tweede seizoen is gestart, dus hoog tijd om aan de eerste te beginnen.

9. When They See Us (Rotten Tomatoes: 96%)

When They See Us is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van The Central Park Five, die werden verdacht van het verkrachten van een vrouw in Central Park in 1989. Ze zijn echter onschuldig en deze miniserie geeft ons een kijkje in het systeem van Amerika.

10. Unorthodox (Rotten Tomatoes: 95%)

Nog een miniserie die afgelopen jaar naar Netflix kwam: Unorthodox. De serie is gebaseerd op de biografie Unorthodox: The Scandalous Rejection of My Hasidic Roots. Het drama werd ‘verbluffend’, ‘opmerkelijk’ en ‘briljant’ genoemd met buitengewoon veel lof voor hoofdrolspeler Shira Haas.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke donderdag in je mailbox.

Reageer op artikel:
Bingewatchen maar – Dit zijn de best beoordeelde Netflix-series aller tijden
Sluiten