Vivian
Vivian Liefde & Sex 14 apr 2018

Dit zouden de beste seksstandjes zijn als je zwanger wilt worden

Missionaris, doggy style, 69: iedereen heeft zo z’n favoriete seksstandje. Maar niet al deze standjes zijn blijkbaar even effectief als je zwanger wilt worden. Zeker die laatste niet.

Vruchtbaarheidsexpert Dr. Marilyn Glenville stelt dat de positie die je partner en jij innemen tijdens en onmiddellijk na seks belangrijk is voor het vergroten van de zwangerschapskansen. Wat nou het beste standje hiervoor is? De oude vertrouwde missionaris-positie, waarbij de man bovenop ligt.

Bij het missionaris-standje vindt de diepste penetratie plaats, waarbij het sperma zo dicht mogelijk bij de baarmoederhals wordt geëjaculeerd. “This gives the sperm cells a flying start on their long journey”, aldus Glenville. Ook een goede voor het vergroten van je zwangerschapskans is doggy style, waarbij het belangrijk is dat de vrouw geknield voor de man zit – met haar achterste hoger dan haar hoofd.

Standjes die ejaculatiegewijs tegen de zwaartekracht ingaan, zoals wanneer de vrouw bovenop zit, zouden volgens Glenville minder geschikt zijn als je zwanger wilt raken. Ook het spoon standje, waarbij man en vrouw lepeltje-lepeltje liggen, is niet zo geschikt. Het sperma moet hierbij een langere afstand afleggen, en heeft dus minder kans van slagen dan bij diepe penetratie.

Sommige experts stellen dat wanneer een vrouw klaarkomt het haar kansen op een zwangerschap ook vergroot. De biologen Robin Baker en Mark Bellis onderzochten de zogenaamde upsuck hypothesis. Zij ontdekten dat een vrouw zo meer sperma ‘binnenhoudt’ dan wanneer zij niet klaarkomt tijdens seks.

Doe er je voordeel mee. Of niet.

via GIPHY

Reageer op artikel:
Dit zouden de beste seksstandjes zijn als je zwanger wilt worden
Sluiten