Beau Goldewijk
Beau Goldewijk Reizen 3 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Eilandhoppen in Europa: dit zijn de mooiste bestemmingen

Kun je je voorstellen dat je de hele dag aan het zwembad ligt in een all-inclusive resort? Als dit niet klinkt als jouw ideale vakantie en je eerder houdt van veel ontdekken tijdens je vakantie, dan is eilandhoppen waarschijnlijk perfect voor jou.

Met zoveel prachtige bestemmingen voor eilandhoppen, kan het moeilijk zijn om te kiezen waar je naartoe moet gaan. Hier zijn enkele van de beste bestemmingen voor een vakantie eilandhoppen.

Eilandhoppen: hoe zie je dat voor je?

Eilandhoppen is een vakantieconcept waarbij reizigers van het ene eiland naar het andere eiland reizen om op deze manier verschillende bestemmingen te verkennen. Het wordt veel gedaan in regio’s waar eilanden dicht bij elkaar liggen; denk aan Griekenland.

Dit zijn de beste bestemmingen!

Kroatië

Wist je dat Kroatië meer dan duizend mooie eilandjes heeft? Je hebt de wat grotere bekende eilanden zoals Hvar en Brac, maar je hebt ook kleine eilanden die nog niet zo toeristisch zijn zoals Vis en Korcula. Populaire routes zijn langs de eilanden van de Zuid-Dalmatische kust, zoals Dubrovnik, Mljet, Korcula en Hvar. Je hebt ook routes om de eilanden in de buurt van Split te verkennen zoals Brac, Solta, Vis en Hvar.

Pexels

Griekenland

Griekenland is misschien wel de bekendste bestemming om te gaan eilandhoppen in Europa, maar dit is niet zonder reden. In Griekenland heb je namelijk super veel eilanden die het bezoeken echt waard zijn. Met eilandhoppen in Griekenland kun je meerdere soorten eilanden verkennen variërend van populaire bestemmingen zoals Santorini en Rhodos tot minder bekende parels zoals Milos en Naxos. Reizen tussen de eilanden kan per veerboot, wat een avontuurlijke en pittoreske ervaring op zichzelf is.

Canarische eilanden

De Canarische eilanden bestaan uit zeven eilanden, denk aan Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote. Dit klinkt misschien als weinig, vergeleken met de eilanden van Griekenland en Kroatië, maar al deze zeven eilanden hebben echt veel te bieden. Toch gaan minder mensen hier eilandhoppen omdat de eilanden redelijk ver uit elkaar liggen. Desondanks is het nog steeds mogelijk om de Canarische Eilanden te verkennen en te genieten van verschillende ervaringen op verschillende eilanden. Elk Canarisch eiland heeft zijn eigen unieke charme en attracties.

Pexels

Azoren

De Azoren bestaan uit negen vulkanische eilanden die midden in de Atlantische Oceaan. Deze Portugese eilanden worden gekenmerkt door adembenemende natuurlijke landschappen, gevarieerde bloemen, planten en dieren. Door de vulkanische activiteit zijn er op de Azoren veel thermale baden en warmwaterbronnen te vinden. Deze natuurlijke baden zijn perfect om te ontspannen en te genieten van de helende krachten van het mineraalrijke water.

Pexels

Britse eilanden

Een plek waar je je zonnebril misschien iets minder snel nodig hebt: De Britse Eilanden, niet ver van huis, bevinden zich voor de noordwestelijke kust van Europa. Ze omvatten Groot-Brittannië en Ierland, samen met duizenden kleinere eilanden. Deze bestemming heeft een rijke geschiedenis en biedt prachtige natuur, met diverse planten, bloemen en dieren.

Pexels

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.