Alex Ebbers
Alex Ebbers Beauty 22 feb 2019

5 betaalbare friendship dates om je vriendschapsjubileum mee te vieren

Net als in een relatie, was er ooit een punt waarop jij en je beste vriend(in) elkaar voor het eerst ontmoetten. Misschien is dat al een eeuwigheid terug, of misschien kennen jullie elkaar nog helemaal niet zo lang, maar is jullie vriendschap zo sterk dat je nu al niet meer zonder elkaar kunt. Welk soort vriendschap je ook hebt, ze verdient het om gevierd te worden.

Betaalbare friendship dates

Kun je je de eerste keer nog herinneren dat jij en je beste vriend of vriendin elkaar ontmoetten? Hoe leuk is het om dit moment samen te vieren? Nu kun je er natuurlijk voor kiezen om uit te pakken en samen week vrienden-tripje te plannen, maar dat kost al snel een flinke smak geld. Omdat we het vieren van vriendschap wél heel belangrijk vinden, maar ook weten dat je niet altijd het geld hebt om het groots aan te pakken, zetten we vijf betaalbare friendship dates op een rij om je vriendschapsjubileum mee te vieren.

1. Kook samen een maaltijd

Je kunt natuurlijk uit eten gaan om jullie vriendschap te vieren. Toch kost dit al snel redelijk wat centjes. Flans dus gewoon lekker zelf een maaltijd in elkaar, net zo leuk. Kookschort om, wijntje erbij en gaan met die banaan. Wedden dat het net zo gezellig – of nog gezelliger, want goedkopere wijn = meer wijn – wordt  als wanneer jullie uit eten gaan.

2. Ga kamperen

Je moet ervan houden, maar als je een natuurliefhebber bent, is er haast niets zo gezellig als kamperen. Maak bijvoorbeeld overdag een boswandeling en ga ‘s avonds ergens een hapje eten of gooi lekker wat op een barbecue. Mocht jullie friendship anniversary in de herfst of winter vallen wordt dit misschien wat lastig, maar dan kun je natuurlijk ook gezellig een sleepover houden. Matrassen op de grond, filmpje aan en genieten maar.

3. Houd je eigen wijnproeverij

De kans is groot dat jij en je vrienden in één ding heel goed zijn: wijn drinken (ja, we spreken uit ervaring). Hoe leuk is het dan om thuis je eigen wijnproeverij te houden? Sla een aantal verschillende wijnsoorten in, pak Wikipedia erbij en sippen maar. Is het een professionele wijnproeverij? Absoluut niet. Is het gezellig? Honderdduizend procent YES. Let er natuurlijk wel even op dat je niet té veel wijn drinkt. Het moet wel veilig blijven.

4. Herleef jullie eerste ontmoeting

Kunnen jullie je het moment van je eerste ontmoeting nog herinneren? Misschien was het op een festival, via andere vrienden of tijdens het uitgaan. Als het kan, probeer dan eens terug te gaan naar de plek waar jullie elkaar voor het eerst zagen. Als dit niet mogelijk is, kun je natuurlijk ook jullie eerste friendship date herleven.

5. Bak samen een vriendschapstaart

Wat ons betreft bestaat er niet zoiets als te veel taart. Elke gelegenheid om een taart te bakken (of kopen), pakken wij dan ook met beide handen aan. Een vriendschapsjubileum lijkt ons hier dan ook een perfect moment voor. Niet zo’n held in de keuken? Dan kun je natuurlijk ook gewoon lekker een taartje kopen. Als er maar taart gegeten wordt.

Dit vind je ook leuk om te lezen:

https://www.nsmbl.nl/vriendinnen-trip-goed-gezondheid/

Reageer op artikel:
5 betaalbare friendship dates om je vriendschapsjubileum mee te vieren
Sluiten