Renée
Renée | LinkedIn Beauty 11 jul 2018

NSMBL test: de beste betaalbare mascara’s van 2018

Cosmeticamerken beloven altijd nóg meer volume, nóg meer lengte en nóg mooie wimpers met hun (betaalbare) mascara’s. Maar even, nu we door de vele schappen het bos niet meer zien: welke mascara is 1. betaalbaar 2. gewoon in de drogisterij te koop en 3. goed? NSMBL’s Renée test het voor je.

De jacht naar een goede, betaalbare mascara

Want geloof me, een goede en betaalbare mascara vinden is lastig. Oh, en met ‘betaalbaar’ bedoel ik de gangbare prijzen die je in de winkels tegenkomt. Van twee ekkies tot 18 keiharde euro’s. Je snapt ’t wel.

Om jouw zoektocht in de winkels makkelijker te maken heb ik mijn best gedaan om het kaf van het koren te scheiden en mijn ongezouten mening te geven. Met als hoofdvraag: wat is de beste mascara?

Maybelline Total Temptation

De belofte van deze mascara: In één laag je wimpers zachter (?) en dikker maken.
De prijs: €15,99
Het resultaat: De formule van de mascara voelt dik aan op mijn wimpers, waardoor het je wimpers niet goed separeert. Maar hé, als je van drama houdt is dit een perfecte mascara voor jou. En eerlijk: stiekem houd ik er wel een beetje van. Dankzij deze mascara vallen mijn wimpers op – zonder dat het complete spinnenpoten worden.

betaalbare mascara
betaalbare mascara
betaalbare mascara

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: De drogisterij mascara waar Meghan Markle bij zweert

L’Oréal Volume Million Lashes

De belofte van deze mascara: Tot drie keer meer volume en perfecte separatie van de wimpers.
De prijs: €18,94
Het resultaat: Hm, deze mascara is het niet helemaal voor mij. Omdat de formule meer nat dan droog is, zakken mijn wimpers snel in. Hierdoor zie ik die drie keer meer volume die L’Oréal belooft niet. Daarnaast zijn mijn wimpers niet netjes gescheiden. Deze mascara laat ik de volgende keer denk ik liggen.

betaalbare mascara
betaalbare mascara
betaalbare mascara

Maybelline The Collosal Big Shot Volum’Express

De belofte van deze mascara: Extreem volle wimpers dankzij de golvende borstelhaartjes.
De prijs: €15,99
Het resultaat: Grappig genoeg geeft deze mascara mijn wimpers eerder lengte dan volume. Dat vind ik niet erg, maar het is niet helemaal volgens de afspraak. Een paar wimpers plakken aan elkaar vast. Ik weet niet zo goed wat ik van deze mascara vind op mijn wimpers. De Total Temptation geeft bij mij een mooier resultaat.

betaalbare mascara

HEMA Watch Me Wink

De belofte van deze mascara: Een ultra zwarte mascara die je wimpers extra volume geven.
De prijs: €4
Het resultaat: De mascaraborstel loopt taps toe en daardoor is het makkelijke om iedere wimper te bereiken. Heel belangrijk. Er zit wel veel product op de borstel, waardoor je in één klap je wimpers heel dramatisch kan maken. Daar moet je wel van houden, lees: een beetje mee opletten. Verder vind ik dit voor €4 echt een prima betaalbare mascara.

betaalbare mascara
betaalbare mascara

Sleek I’m conditional

De belofte van deze mascara: Deze mascara moet je langere, dikkere en gezondere wimpers geven.
De prijs: €10,99
Het resultaat: De mascara doet inderdaad wat het belooft. Ik weet niet hoe het langetermijneffect is, maar tot nu toe ben ik onder de indruk. Het geeft mijn wimpers vooral lengte en een beetje krul. Je kunt ook een paar laagjes aanbrengen voor een voller effect als je daarvan houdt.

betaalbare mascara
betaalbare mascara

GOSH Boombastic Swirl

De belofte van deze mascara: Wat doet deze mascara niet? GOSH belooft volume, lengte en zwarte wimpers zonder dat het klontering wordt.
De prijs: €10,99
Het resultaat: Er zit veel product op het borsteltje, waardoor je snel veel drama krijgt. Heel eerlijk – ik vind het resultaat helemaal niet verkeerd. Het kan wél klonterig worden, maar niets wat een wimperkammetje niet kan oplossen.

betaalbare mascara
betaalbare mascara
betaalbare mascara

Dit vind je vast ook leuk om te lezen: 7 mascaratips voor de perfecte wimpers

Eindoordeel

Van de betaalbare mascara’s is de eerste denk ik mijn favoriet. De Maybelline Total Temptation heeft voor mij het totaalplaatje: lengte, volume en krul. Het geeft mij het gevoel alsof ik een paar losse nepwimpers heb gebruikt. I really like it. Daarnaast ben ik erg onder de indruk van HEMA Watch Me Wink. Hallo, voor €4 heb je echt een koopje in handen. Houd je meer van naturel? Dan is Sleek een goede optie.

Reageer op artikel:
NSMBL test: de beste betaalbare mascara’s van 2018
Sluiten