LOL – Wat betekent de afkorting WiFi? De uitkomst is verrassend

Waaifaai, wiefie, we kunnen er absoluut niet zonder. Wi-fi is life. Maar heb je je weleens afgevraagd waar dat woord van vier letters nou in vredesnaam voor staat? If not, dan ga je vast nu wel nadenken over de betekenis.

Wij durven te wedden dat je de echte betekenis niet weet te raden. Let’s find out.

Betekenis afkorting Wi-fi

De betekenis van de term is verrassend grappig. Waarschijnlijk zou je denken dat Wi-fi een afkorting is voor een of andere Engelse benaming van een draadloos netwerk. Toch is niets minder waar. Hou je vast, want de term Wi-fi staat helemaal nergens voor. Nada noppes, helemaal niks. Ha.

Hoe dat zit? Heel simpel: de naam is gewoon verzonnen. De oorspronkelijke benaming voor dat wat wij nu Wi-fi noemen bekte namelijk niet lekker.

De échte naam van draadloos internet

En daar kunnen we ons wel in vinden, want de echte benaming voor draadloos internet was namelijk ‘IEEE 802.11 Direct Sequince.’ Zie je jezelf al vragen om de ‘IEEE 802.11 Direct Sequence-code‘ in je favoriete restaurant? Toen Wi-fi wereldwijd veel bekendheid kreeg, moest er toch iets veranderen aan de naam.

De gebruiksvriendelijkere naam is uiteindelijk verzonnen door een Brits adviesbureau en uit alle voorstellen kwam Wi-fi naar voren als winnaar. Waarom er dan voor Wi-fi is gekozen, is omdat het een knipoog is naar de audioterm Hi-fi. Hi-fi is weer de afkorting van high fidelity. Is Wi-fi dan een afkorting van wireless fidelity, horen je denken? Het antwoord is nee.

Dat sommige mensen dat wél denken is niet heel gek. Er is namelijk ooit eens een advertentie geweest voor Wi-fi waarbij de slogan ‘The Standard for Wireless Fidelity’ was, maar eigenlijk betekende dat niks. Nog geen jaar later wilden ze dus ook van die slogan af, maar is het bij veel mensen blijven hangen.

We hoeven je – nu je dit allemaal weet – vast niet te vertellen dat je Wi-fi hoort uit te spreken als ‘waaifaai’ en niet als ‘wiefie’.

Dan nog iets. Bijna iedereen doet deze 6 dingen op WhatsApp verkeerd. Check snel of jij het wel goed doet.

Reageer op artikel:
LOL – Wat betekent de afkorting WiFi? De uitkomst is verrassend
Sluiten