admin
admin Love & Life 12 mrt 2019

4 x seksdromen en dit is wat ze betekenen

Praten over seks is voor veel mensen toch een dingetje, vooral wanneer het over je eigen fantasieën of verlangens gaat. Gelukkig kun je in je dromen je fantasie de vrije loop laten gaan, wat vaak zorgt voor steamy dromen. Hebben seksdromen betekenis? Jazeker. Dit is wat de meestvoorkomende seksdromen voor betekenis hebben.

Seksdromen betekenis

De ene keer is je droom zo ongeloofwaardig dat je ‘m naast je neerlegt, maar negen van de tien keer zit er een verborgen metaforische of symbolische boodschap in. Gek genoeg hebben we allemaal wel eens zo’n droom over seks. Daarom leggen psychologen Phyllis Koch-Sheras en Peter Sheras eens haarfijn uit wat ze precies betekenen en waarom je ze droomt.

De psychologen geven voorbeelden van dromen die ze in hun praktijk zijn tegengekomen en wat de betekenis van deze dromen kan zijn. Dit zegt natuurlijk niet dat elke droom bij iedereen hetzelfde wil zeggen, maar de strekking komt volgens het psychologenduo vaak wel overeen.

1. Je hebt seks met een ander dan je eigen partner

In je droom ontmoet je iemand die je super sexy vindt. Je knoopt een praatje aan, jullie zoenen met elkaar en hebben daarna geweldige seks op, zeg de achterbank van zijn auto. En dan schrik je wakker met een enorm schuldgevoel. Mensen die deze dromen hebben zijn vaak al lang samen met dezelfde persoon.

En dit betekent het: Als je kijkt naar deze droom is degene die ‘m heeft gehad meestal een stuk assertiever geweest voor haar huwelijk of relatie, volgens de psychologen. Deze droom kan je ook een inzicht geven in een (kleine) breakdown in je seksleven, dat misschien wel eens beter is geweest.

2. Je partner heeft seks met iemand anders

Je droomt dat je partner zich aangetrokken voelt tot iemand anders, en je betrapt hem of haar op vreemdgaan. Op het moment dat je hem of haar ermee confronteert krijg je een antwoord dat je niet aanstaat.

En dit betekent het: Het komt vaak voor dat als mensen dit dromen, het op een waarschuwing kan duiden dat er iets niet helemaal goed zit in je relatie of je ergens onzeker over bent. Niet iedereen herkent die waarschuwing meteen, maar zo’n droom kan een teken zijn je eens af te vragen of er onbewust misschien iets niet goed zit. Denk dus even goed na over je relatie en als je iets dwarszit, bespreek dit dan met je partner.

3. Je ervaart intense passies

Je hebt geweldige seks met je partner, en dan ineens vraagt hij of zij je iets te doen wat je nog nooit uit z’n mond hebt horen komen. Of je doet zelf iets wat je in real life nooit zou doen. Als je wakker wordt ben je in de war, en schaam je je misschien zelfs voor je eigen gedachten.

En dit betekent het: Dit kan zeggen dat je heel vaak brave seks hebt en daar misschien weleens verandering in wil brengen. Het betekent natuurlijk niet dat je exact zou willen doen wat er in je droom gebeurt, maar je staat in ieder geval open voor nieuwe, spannende ervaringen. Sounds good, right?

4. Je doet kinky dingen

Je droomt dat je in een seksshop bent, waar je verteld wordt dat er zometeen een man binnenkomt die je niet kent, maar je wel seks met hem gaat hebben. In het begin vind je het een beetje raar, maar als je eenmaal bezig ben kun je er heel erg van genieten.

En dit betekent het: Dit soort dromen kunnen je fantasie een oppepper geven, en je laten zien dat je huidige seksleven een beetje saai is geworden. Ook onthult de droom dat de dromer vecht tegen de gedachte dat je seksleven minder spannend wordt naarmate je iets ouders wordt. In je droom is je seksleven opwindend en veelzijdig, en dat is precies wat je zelf ook zou willen.

Dit vind je ook leuk om te lezen.

9 niet-seksuele dingen die mannen sexy vinden aan vrouwen

Reageer op artikel:
4 x seksdromen en dit is wat ze betekenen
Sluiten