Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Love & Life 18 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Op spirituele toeren – De precieze betekenis van edelstenen en waar ze voor staan

Ze staan supermooi in je huis, om je nek, om je ringvinger en in je beauty stash: edelstenen en mineralen. Heb jij een er een paar in je bezit, maar heb je geen idee waar ze voor staan? Wij nemen je mee op spirituele toeren en leggen je haarfijn de betekenis van de stenen uit.

Deze stenen zijn prachtig, maar daarnaast hebben ze ook een werking. Mits je daarin gelooft, natuurlijk.

De betekenis en werking van de bekendste edelstenen

Er zijn honderden soorten, maar wij bespreken vandaag de meest voorkomende stenen met je.

Rozenkwarts

De rozenkwarts behoort tot de kwarts-familie en herken je aan de mooie lichtroze kleur. Rozenkwarts is bij uitstek de steen van de liefde en de steen van het hart. Wie deze edelsteen bij zich draagt opent zijn of haar hart om liefde te ontvangen en te geven. Het gaat hierbij niet alleen om anderen, maar ook om zelfliefde. Naast liefde, stimuleert deze steen ook de creativiteit, empathie en behulpzaamheid.

Wat gezondheid betreft heeft deze steen een positieve werking op het hart, de geslachtsorganen, seksuele problemen, de vruchtbaarheid, borst- en longkwalen en voorkomt duizeligheid.

De rozenkwarts past bij het sterrenbeeld Stier en Weegschaal.

Amethist

De amethist herken je aan de lila tot donkerpaars kleur en behoort tot de macrokristallijne kwarts-familie. De steen heeft een zuiverende en beschermende werking. De amethist geeft je vooral veel zelfinzicht en zelfkennis, je bent in staat om slecht gedrag van jezelf te herkennen en aan te passen.

De amethist heeft positieve invloed op het zenuwstelsel, hoofdpijn en migraine, nachtmerries en andere slaapproblemen.

De amethist past bij het sterrenbeeld Vissen en Waterman. 

Jade

Jade kan smaragdgroen tot lichtgroen, geelachtig, bruinachtig en paars van kleur zijn. De steen staat voor reiniging, bescherming en voorspoed. De jade-steen zorgt voor evenwicht en trekt geluk aan. De steen helpt je om negatieve gevoelens los te laten en minder te piekeren.

Jade heeft een positieve werking op nieren en bijnieren, blaas, het zenuwstelsel en vruchtbaarheid.

De jade past bij het sterrenbeeld Weegschaal.

Saffier

Saffier is een een variant van het korundmineraal en is te herkennen aan zeshoekige cilindervormige kristallen. Saffier heeft effect op je mentale toestand en de hersenen. De steen staat voor kalmering, wijsheid en inzicht. Saffier beschermt je tegen giftige gedachten en tegen mensen die je mentaal willen beïnvloeden.

Wat gezondheid betreft heeft saffier een positieve werking op aandoeningen van de hersenen en zenuwen, ogen, het bloed en de aders.

Saffier past bij het sterrenbeeld Stier, Maagd, Weegschaal en Boogschutter.

Smaragd

Smaragd behoort tot de beryl-familie en herken je aan de heldergroene kleur. De steen stimuleert liefde, inspiratie, openheid, oprechtheid en positiviteit. Jep, een heleboel goeds. De steen heeft daardoor een positief effect op relaties en vriendschappen.

Wat fysieke gezondheid betreft heeft de steen een positieve werking op een positieve werking op de ogen en het gezichtsvermogen, regeneratie en herstel, de bijholten, de longen, het hart, de lever, reumatische aandoeningen, het immuunsysteem, claustrofobie, infectieziekten, de spieren, diabetes en epilepsie.

De smaragd past bij het sterrenbeeld Stier en Kreeft.

Bergkristal

Bergkristal hoort bij de macrokristallijne kwarts-familie en herken je aan de heldere, transparante kleur. De steen beheert energieën en slaat energieën op waar nodig. Daarnaast stimuleert bergkristal je concentratie. Je weet dus welke steen jij straks op je bureau zet.

Qua fysieke gezondheid werkt de steen pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans.

Bergkristal hoort bij het sterrenbeeld Leeuw en Steenbok. 

Robijn

Robijn is net als saffier een variant van het korundmineraal en herken je aan de roodbruine kleur. De robijn geeft kracht en werkt activerend. De steen stimuleert passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit en seksuele activiteit. Kom maar door.

Wat fysieke gezondheid betreft heeft robijn een positieve werking op op de bloedcirculatie, koorts, nieren en bijnieren, de voortplantingsorganen, de milt en infectieziekten.

De robijn past bij het sterrenbeeld Ram, Leeuw en Schorpioen. 

Edelstenen en Mineralen

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.