Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Muziek 29 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Beyoncé lanceerde country-album ‘Cowboy Carter’ vannacht: dit zijn de eerste reacties

Vannacht om 12 uur stipt verscheen ‘ie op Spotify, Beyoncé’s langverwachte country album Cowboy Carter. Met de nummers Texas Hold ‘M en 16 Carriages kregen we al een voorproefje. Nu dropt Queen B het hele meesterwerk, dat maar liefst 27 nummers telt, en dit zijn de eerste reacties.

De afgelopen maanden wist Beyoncé ons al flink te teasen. Niet alleen met de twee eerder uitgebrachte nummers, maar ook met haar looks. Queen B bracht de western look weer terug in de mode, dus bereid je voor op een zomer vol cowboy boots.

Beyoncé dropt album Cowboy Carter

Met Renaissance bracht Beyoncé een ode aan de ballroom community. Dit keer is het de countrymuziek die ze indook, een totaal andere hoek. Als eerste zwarte vrouw wist ze op nummer één te komen in de country-hitlijsten, die voorheen gedomineerd werd door witte mannen. Nu ze 27 nummer heeft uitgebracht, zijn we ontzettend benieuwd wat voor een vlucht Beyoncé neemt met dit album.

Beyoncé wekte samen met grote artiesten. Zo zijn ook Miley Cyrus en Post Malone te horen op het album. Miley (die ook bekend staat om haar country sound) leent zijn stem aan het nummer “II MOST WANTED”, terwijl Post Malone meedoet op “LEVII’S JEANS”. Beyoncé sloeg de handen ineen met Shaboozey voor het nummer “SPAGHETTII”.

De eerste reacties

Het album staat al dik negen uur online. Dat betekent dat trouwe fans en muziekcritici allang naar alle 27 nummers geluisterd hebben – en ook hun oordeel al klaar hebben. Over het algemeen zijn de reacties zeer positief. Luisteraars denken zelfs dat Beyoncé met dit album het countrygenre nieuw leven inblaast.

Ook Dolly Parton is enthousiast. Vooral over de Jolene-cover, die Beyoncé opnam voor het album. “Ik hou van haar! Ze is een prachtige meid en een geweldige zangeres”, zei ze eerder deze maand nog tegen KNOX News. Maar ook op X (voormalig Twitter) barst het los.

Meld je nu aan voor de NSMBL NEWS CLUB! 💘

Jij wilt vast nog meer juicy news, handige tips & tricks en hééél veel inspiratie ontvangen... toch?! Elke vrijdag in je mailbox.